Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

16. 05. 2019. 09:29 >> 09:43
10

DPS POZIVA PEROVIĆ

Hitno sazvati sjednicu SO Kotor, Jokić je prošlost

Kotorski odbor DPS-a još jednom je pozvao predsjednicu lokalnog parlamenta Dragicu Perović da što prije zakaže sjednici SO jer, kako su naveli, to od nje traži parlamentarna i većina građana Kotora. DPS, u saopštenju, poručuje i da je na dobro građana Kotora, Vladimir Jokić prošlost.

Predsjednice SO Kotor Dragica Perović (Demokrate) poručila je juče da je za rješavanje problema u kotorskoj Opštini u ovom trenutku nadležan Upravni sud, te da bi donošenje drugih odluka, prije sudske, bilo bezakonje.

Iz lokalnog DPS-a poručuju da panika i jeftini populizam u redovima bivše koalicione vlasti ni danas nisu zaobišli građanke i građane Kotora. 

„Tako smo čuli “profesionalno” a i “političko” viđenje situacije u Kotoru, od strane, još uvijek aktuelne, predsjednice Skupštine opštine Kotor, g-đe Dragice Perović. Lijepo je znati da u profesionalnom dijelu, u svojstvu predsjednice SO, jednaku pažnju posvećuje legalno pristiglim zahtjevima kao i onima koje čita iz medija“, poručuju iz kotorskog DPS-a.

Razumljivo je, kažu da, medijski zahtjevi više odgovaraju Perović, kao i potpisnicima istih. Zato, kako dodaju u DPS-u, očigledno imaju prioritet.

„Ovakav neprofesionalan odnos prema pristiglim zahtjevima, ne ostavlja građankama i građanima Kotora nadu da će predsjednica Skupštine opštine Kotor početi svoj posao da obavlja profesionalno i u skladu sa zakonom“, stoji u saopštenju DPS-a.

Na taj zaključak, kako navode u kotorskom DPS-u upućuje i Previćkino iskrivljeno shvatanje političke volje kotorskih glasača.

„Pitamo se da li 4.014 glasova odnosno 12 odborničkih mandata, koliko je kotorski DPS osvojio na lokalnim izborima 2016. godine, tumači kao glasačko tijelo svoje partije? Jer g-đa Perović najveći politički subjekat u Kotoru karakteriše kao - „ugašeni“?! Iz navedenog možemo zaključiti da gospođi Perović brojevi nisu jača strana, pa se tako zabrojala i zaboravila da je 18 od 33 odbornika smijenilo Vladimira Jokića sa mjesta Predsjednika Opštine, ili se možda čudi da u ovom postupku nisu korišteni njihovi flomasteri u boji – kao dokazani vrhunac njihovog međusobnog (ne)povjerenja i pojmanja demokratije“, poručuju iz DPS-a.

Kažu i da je apsurdno to što Perović, koja će, kako navodi DPS, biti upamćena po izjavi “došlo je mojih pet minuta“ danas nam objašnjava pojam „političke korupcije“.

„Predsjednica Skupštine, koja sjednice SO gotovo i da nije sazivala, paradoksalno se poziva na poštovanje zakona, iako su joj Statut i Poslovnik bili mrzno štivo koje od početka nije poštovala“, stoji u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Ipak, građanke i građani Kotora, kako navodi DPS, uvjerili su se i putem dopisa Ministarstva javne uprave, da je normalno i redovno funkcionisanje opštine Kotor i svih lokalnih organa i službi, isključivo u nadležnosti lokalnog parlamenta kojim još predsjedava upravo Perović.

„Poštovana gospođo Perović, morate da shvatite da je na dobro građana Kotora, Vladimir Jokić prošlost! Na kraju vaše vladavine, makar se ponašajte časno i odgovorno prema građanima i zakažite što hitnije sjednicu na kojoj će se izabrati novi predsjednik, a organi lokalne vlasti konstituisati i napokon profunkcionisati. To od vas traži parlamentarna većina i većina građana Kotora“, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније