Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

15. 05. 2019. 17:33   >>  17:33 1

PEROVIĆ PORUČILA

"U Kotoru na snazi klasična politička korupcija"

Predsjednice SO Kotor Dragica Perović (Demokrate) poručila je da je za rješavanje problema u kotorskoj Opštini u ovom trenutku nadležan Upravni sud, te da bi donošenje drugih odluka, prije sudske, bilo bezakonje.

Perović u izjavi za medije navodi da je od nakon političkih subjekata u toku dana dobila zahtjeve različite sadržine, ali sa istim ciljem da sazove sjednicu SO Kotor u roku kraćem od 10 dana. 

“Naravno, da ću sve podnijete zahtjeve sa dužnom pažnjom razmotriti i da ću u odnosu na iste postupiti u skladu sa zakonom i poslovnikom, a o čemu će podnosioci, kao i javnost, biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni”, navodi Perović u izjavi za medije i dodaje da je to njen profesionalni odgovor.

Govoreći o dešavanjima u SO Kotor i smjeni predsjednika Opštine, Perović kaže da je u pitanju klasična politička korupcija.

“To treba da znaju glavni akteri, kao i kotorska i crnogorska javnost. Nasprosto, treba da se zna da je u Kotoru volšebno došlo do prekompozicije vlasti, mimo izborne volje kotorskih glasača”, ističe Perović.

Poručuje i da DPS ničim zasluženo, pokušava da uzme vlast u Kotoru.

“Ovo zato, jer se na anti DPS predizbornoj kampanji formirala dosadašnja vlast, od koje sada neki konstituenti vrlo otvoreno i očigledno uspostavljaju hibridnu vlast sa DPS-om, pravnim nasiljem i hajdučijom?!”, poručuje Perović.

Ističe da u potpunosti podržavam javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor.

“U svojstvu tužene SO Kotor, u svom odgovoru na tužbu zatražila sam da Upravni sud odluči po hitnom postupku, a što je u skladu sa čl. 63, stav 9 Zakona o lokalnoj samoupravi. U suprotnom, svako drugo postupanje i eventualno donošenje bilo kakve druge odluke, bez prethodno donijete odluke institucionalno nadležnog Upravnog suda CG, bilo bi jasno piramidalno bezakonje”, zaključila je Perović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније