Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

13. 05. 2019. 18:52 >> 18:53
1

ZENKA S NAĐOM

"Nastavićemo svim snagama ka EU"

Članstvo u velikim asocijacijama kao što su NATO alijansa i Evropska unija naš je prvi izbor i nastavićemo svim snagama u smjeru priključivanja EU, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na sastanku sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nađom.

"Crna Gora će svojim ulaskom u Uniju doprinijeti njenoj raznolikosti, bogatstvu resursa, stabilnosti i sigurnosti čitavog evropskog kontinenta", kazao je ministar.

On je ambasadora upoznao sa nadležnostima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ulogom koju ovaj resor ima u pretpristupnom procesu, posebno u obavezama iz Poglavlja 23.

Zenka je rekao kako Crna Gora u svom procesu pridruživanja prolazi kroz proces demokratske transformacije, te jačanje institucija u vezi sa čim ulaže značajne napore.

"Nađ istakao je da će uprkos brojnim izazovima sa kojima je suočena Evropska unija zadržati politiku proširenja među svojim ključnim prioritetima. Budući da od 1. januara ove godine Rumunija predsjedava Savjetom EU, ambasadr Nađ rekao je da će Rumunija nastaviti da podržava Crnu Goru da istraje na svom evropskom putu, potvrđenom dinamikom sprovođenja reformskih procesa", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

"Značajan je napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila na svom EU putu", rekao je Nađ, naglasivši da se Crna Gora i dalje smatra predvodnikom napretka u procesu proširenja.

On je naveo da će Rumunija nastaviti da pruža svu potrebnu stručnu pomoć u procesu i razmjenjuje iskustava koja mogu pomoći Crnoj Gori u okviru pregovora o pristupanju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније