Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

25. 04. 2019. 12:59 >> 12:59
7

DAMJANOVIĆ POZIVA

Spriječiti da vlast u Kotoru preuzme DPS

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović kazao je da očekuje od opozicionih stranaka na državnom nivou, uključujući i Socijaldemokratsku partiju (SDP), da spriječe da vlast u Kotoru preuzme Demokratska partija socijalista (DPS).


Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić smijenjen je sa funkcije, a za tu odluku glasali su i odbornici SDP-a, koja je na vlasti u toj opštini.

Damjanović je, na konferenciji za novinare, rekao da očekuje da opozicione partije na državnom nivou urade sve da ne dođe do nelegalne i nelegitimne smjene vlasti u Kotoru.

„Tamo su na vlasti partije koje su opozicija na državnom nivou. Očekujem odgovornost od svih partija, uključujući i SDP, da se spriječi da vlast u Kotoru preuzme DPS", rekao je Damjanović na pitanje novinara da prokomentariše dešavanja u Kotoru i da li je SDP, glasanjem za smjenu Jokića, prekršio Sporazum o budućnosti.

On je naveo da je jedan od uslova Sporazuma da ne može biti izbora na lokalnom i državnom nivou bez definisanja uslova za slobodne i fer izbore.

„U ovoj situaciji izbori, koji bi eventualno bili raspisani u Kotoru, bili bi u ne fer i ne slobodnom ambijentu i zna se kakav bi bio njihov ishod. Očekujem odgovornost onih koji su opozicija na državnom nivou da ne dođe do smjene vlasti, odnosno da opozicija u Kotoru nastavi da obavlja vlast“, istakao je Damjanović.

On je rekao da ne bi špekulisao da li je prekršen Sporazum.

„To je pitanje za odbornike ili predstavnike partija onih odbornika koji su glasali za smjenu Jokića“, rekao je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније