Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 04. 2019. 12:03 >> 11:27
3

PRATIĆE NJEGOV RAD

Odbornici Demokrata bojkotuju lokalni parlament

Odbornici Demokrata nijesu i neće prisustvovati posljednjoj sjednici SO Danilovgrad, koja je počela u petak, 29. marta, navodi se u saopštenju te partije. Ipak, kako dodaju, nastaviće da prate svaki potez lokalne uprave u Danilovgradu i u pravno predviđenoj proceduri ispraviti svaku eventualnu grešku koja bi mogla biti nauštrb interesa građana.

Na ovakav vid skretanja pažnje i vaninstitucionalnog djelovanja, kako su objasnili, opredijelili su se, jer, kako tvrde, ni danilovgradski DPS nije zaobišla koverta.

"Mada smo to sve vrijeme znali, najjasniju potvrdu dobili smo u posljednjoj aferi. Pitanje je samo koliko je koverata cirkulisalo uoči lokalnih izbora u Danilovgradu prošle godine i bilo u funkciji tzv. pobjede DPS-a", navodi se u saopštenju.

Bojkot lokalnog parlamenta smatraju jednim od logičnih poteza kada se imaju u vidu zahtjevi građana jasno saopštavani sve vrijeme na protestima, a koji su svoju više obavezujuću formu poprimili i kroz Sporazum za budućnost koji su u subotu rado potpisali svi poslanici Demokrata.

"Svako ko je pratio sjednice lokalnog parlamenta zna koliko su odbornici Demokrata aktivni u odborima, kao i na samom plenumu i da su kroz konstruktivne rasprave, iznošenje primjedbi i sugestija umnogome poboljšali predloge odluka i drugih pravnih akata koji su na dnevnom redu. Međutim, u situaciji kada je cijela Crna Gora bila svjedok besprizorne primopredaje novca u svrhu kupovanja glasova na izborima za potrebe DPS-a, principijelnost, dosljednost i sve ono što Demokrate krasi od samog osnivanja i pojave na političkoj sceni Crne Gore obavezuje nas da i na ovakav način i u Danilovgradu podignemo svoj glas. Ovog puta legitimnim i demokratskim sredstvom koje se daleko bolje čuje od bilo koje riječi", navodi se u saopštenju.

Nakon protestnog skupa i šetnje kojim su, kako su kazali, prije nekoliko nedjelja Danilovgrađani pokazali svoj bunt i neslaganje sa kriminalnim načinom održavanja na vlasti DPS-a, odbornici Demokrata u lokalnom parlamentu su jednoglasno smatrali da bi, u ovom trenutku, učestvovanje u radu skupštine koja ja nastala na arhitekturi iz afere "Koverat" predstavljalo ništa drugo do simulaciju demokratije.

"Odbornici Demokrata će, i pored više nego opravdanog bojkota rada lokalne skupštine, nastaviti da dobro prate svaki potez lokalne uprave u Danilovgradu i dobro analiziraju svaki dokument koji dođe na dnevni red. Stoga, i ovom prilikom poručujemo DPS-SD većini da se previše ne opušta, jer ćemo, u pravno predviđenoj proceduri, markirati i ispraviti svaku eventualnu grešku koja bi mogla biti nauštrb interesa građana", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније