Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

27. 03. 2019. 14:29 >> 13:52

CKM APELUJE

Đukanović da se uključi u donošenje Zakona o državnim simbolima

Crnogorska kulturna mreža apelovala je na predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se uključi u donošenje Zakona o državnim simbolima.

Kao što je crnogorska javnost upoznata 1. aprila 2019. godine će se na plenumu Skupštine Crne Gore naći prijedlog izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koji je predložila Vlada Crne Gore, navodi se u saopštenju. 

"Ono što je zabrinjavajuće jeste da amandmani koje je Vlada predložila nijesu usklađeni sa Ustavom i nijesu u saglasnosti sa zakonom o Državnim i drugim praznicima", saopštili su iz CKM-a.

Oni navode da su u više navrata ukazivali na to da predloženi amandmani nijesu dobri, i da ih treba dopuniti.

"Tražili smo sastanak sa predśednikom Vlade  Duškom Markovićem na kome bismo ga upoznali sa nedostacima Vladinih prijedloga, kao i sa amandmanima koje smo uputili svim poslanicima u crnogorskom Parlamentu, ali nažalost do sastanka nije došlo. Izbjegavanje razgovora na ovu temu dovodi nas do zaključka da Vladi nije u interesu da se dobije Zakon koji više neće ostavljati prostora za zloupotrebu Državnih simbola i njihovo nepoštovanje. Takođe, vjerovatno Vladi ne odgovara da se njeni namještenici i visoki državni funkcioneri za prekršaje oštrije sankcionišu nego obični građani, što je našim amandmanima predviđeno. Znajući da poslanici nijesu spremni da preuzmu ličnu odgovornost, i preinače vladine prijedloge, nije za očekivati da će poslanici prihvatiti naše amandmane, koji bi doprinijeli jačanju državnih simbola", naveli su u saopštenju iz CKM-a.

Oni dodaju da, imajući u vidu da odluka o Zakonu u najvećoj mjeri zavisi od poslanika DPS-a pozivaju Predśednika te partije Mila Đukanovića da se kod poslanika  lično založi da se odgovorno pristupi Izmjeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.

Izrazili su očekivanje da će Predśednik Đukanović, kao, kako dodaju, odgovoran čovjek, prepoznati značaj njihove molbe i svojim autoritetom doprinijeti da Crna Gora dobije kvalitetan Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније