Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2020. 10:10 >> 10:11
6

DAMJANOVIĆ ADŽIĆU

"Reci ne otimanju imovine"

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović pozvao je poslanika GP Ura Filipa Adžića da kaže "ne" Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja želi da, kako kaže, otme imovinu koju su izgrađivali crnogorski preci.

 

"U Crnoj Gori postoji jedna narodna izreka koja kaže "budi muško". Budi muško i odustani od jeftinog političkog trika podnošenja ostavke na poslaničku funkciju i izbjegavanja glasanja o izmjenama i dopunama zakona o slobodi vjeroispovijesti", napisao je Damjanović u otvorenom pismu Adžiću.

On je pozvao Adžića da kaže "ne" Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja, kako kaže, želi da od Crne Gore otme imovinu koju su izgrađivali crnogorski preci.

"Pokaži crnogorskoj javnosti da ti nijesu fotelja i beneficije koje donosi izvršna vlast iznad interesa Crne Gore. Budi muško i nemoj izdati svoje Cetinje u kojem je zapaljena prva baklja slobodarske Crne Gore. Prvenstveno radi sebe i svojih predaka koji su se borili za pravo čast i skobodu Crne Gore.", naveo je Damjanović u otvorenom pismu Adžiću.

Damjanović na kraju poručuje da Adžić treba da kaže "ne" zarad Crne Gore, Cetinja i Crnogorske pravoslavne crkve.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније