Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

09. 02. 2019. 12:35 >> 12:05
7

KNEŽEVIĆ PORUČUJE

Formiranje tehničke vlade u interesu svih

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević pozvao je sve opozicione poslanike da podrže njihovu inicijativu za formiranje tehničke vlade, kako bi se crnogorskoj javnosti poslala poruka da je opozicija spremna da zajednički djeluje.

Knežević je agenciji MINA kazao da je inicijativa upućena svim opozicionim partijama - i onima koje učestvuju u radu parlamenta, i onima koje ga bojkotuju, kao i Klubu nezavisnih poslanika.

On je ocijenio da se Crna Gora nalazi u dubokoj društveno-političkoj krizi koja je kulminirala nakon efere Koverta.

Ta afera, kako je naveo, predstavlja nepobitan dokaz da su svi izbori, uključujući i referendum, pokradeni i obilježeni raznim izbornim zloupotrebama.

"Ono što se dešava prethodnih nedjelja predstavlja alarm ne samo za crnogorsku opoziciju, nego za cjelokupan politički i društveni život, i mi smo dužni da nađemo modele za prevazilaženje te krize", istakao je Knežević.

On je podsjetio da je DF ranije saopštio da će podržati svaku institucionalnu i vaninstitucionalnu inicijativu i demokratski pritisak koji bi išao u pravcu razrješenja političke krize.

"Zato i smatramo da bi formiranje tehničke vlade, koju bi sačinjavali svi subjekti iz parlamentarnog života, uključujući i vlast i opoziciju, trebalo da garantuje i stvori uslove za održavanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i svih lokalnih izbora", naveo je Knežević.

On je ocijenio da je to u interesu i Demokratske partije socijalista (DPS), kao i da međunarodna zajednica prepoznaje da je trenutak da dođe do kompromisa koji ne bi do kraja urušio sve institucije sistema.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније