Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 02. 2019. 11:32 >> 10:59
1

DARMANOVIĆ

CG spremna da doprinosi borbi protiv ISIS-a

Crne Gore, kao članica Koalicije i članica NATO-a, nastaviće doprinos u borbi protiv ISIS-a i globalnog terorizma, što je pokazala i aktivnostima u okviru Koalicije, ali i podrškom Povjerilačkom fondu za Irak i NATO misiji u Avganistanu, saopštio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović. Darmanović je učestvovao na ministarskom sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Vašingtonu.

U fokusu sastanka, čiji je domaćin bio državni sekretar SAD Majk Pompeo, a na kojem je govorio i predsjednik SAD Donald Tramp, bilo je razmatranje daljih aktivnosti Koalicije u pravcu stabilizacije situacije u Iraku i Siriji. 

Tokom izlaganja,  Darmanović je pohvalio napore Koalicije u oslobađanju teritorija Iraka i Sirije od ISIS-a, ističući značaj prilagođavanja budućih aktivnosti Koalicije kao odgovora na nove metode i tehnike ratovanja ISIS-a.

U tom kontekstu, naglasio je važnost nastavka pružanja pomoći u pravcu stabilizacije i rekonstrukcije oslobođenih područja i sprječavanja povratka ISIS-a na oslobođene teritorije.

Darmanović je istakao spremnost Crne Gore da, kao članica Koalicije i članica NATO-a, nastavi sa doprinosom u borbi protiv ISIS-a i globalnog terorizma, što je pokazala i aktivnostima u okviru Koalicije, ali i podrškom Povjerilačkom fondu za Irak i NATO misiji u Avganistanu.

Na sastanku u Vašingtonu, usaglašeni su budući pravci djelovanja Globalne koalicije kako bi aktivnosti ISIS-a u potpunosti bile neutralizovane na prostoru Sirije i Iraka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније