Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

05. 02. 2019. 19:05 >> 18:42
3

ZA 18. FEBRUAR

UCG poziva na sastanak opozicije

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da će tražiti sastanak parlamentarne opozicije i nezavisnih poslanika za 18. februar jer, kako su naveli u saopštenju, smatraju da nemaju pravo da ćute o aferama.

"Vjerovatno su sličnu inicijativu građani očekivali od velikih opozicionih subjekata, ali u iščekivanju nam prođe vrijeme i prilike. Skromno i nenametljivo, u međuvremenu ćemo, ostvariti komunikaciju sa svim opozicionim subjektima i predočiti im plan za djelovanje opozicije ne tražeći korist za sebe. Plan će podrazumijevati precizne akcije i zajedničko djelovanje. Ništa od predloženog neće biti po principu uzmi ili ostavi, nego po principu: da se dogovorimo", navode u saopštenju.

Iz Ujedinjene navode da im je možda najveća prednost što svojom neisključivošću UCG nema, kako kažu, neprijatelje u opoziciji.

"Možda će kolege prihvatiti naš poziv, a mi smo spremni da prvi sastanak organizujemo na mjestu koje nikoga neće iritirati i nikome smetati. Rado ćemo prepustiti inicijativu drugima", piše u njihovom saopštenju.

O našoj internoj, unutaropozicionoj korespodenciji koja mora prethoditi, nećemo obavještavati javnost dok se ne dogovorimo, istakli su iz UCG.

"Parlamentarna opozicija nema pravo da ćuti i nijemo gleda. Ili vrijedimo 180.000 osvojenih glasova na minulim izborima ili da prepustimo hrabrijima inicijativu? Evropa i svijet moraju vidjeti da smo politički živi i da pored nas neće proći afere. Možemo biti i samo dio podrške opštenarodnom buntu, ali samo pod uslovom da se dogovorimo. Naš jedini simbol treba da bude Crna Gora", istakli su iz Ujedinjene Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније