Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2018. 18:29 >> 18:14
10

KONJEVIĆ

Prijetnje Đeljošaja ruše građanski koncept države

Nacionalističke prijetnje neistomišljenjicima i protjerivanje nepodobnih, na koje poziva predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, ruše građanski koncept države, kazao je potpredsjednik i poslanik SDP-a u Skupštini Crne Gore Raško Konjević.

Konjević je reagovao nakon što je predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, nezadovoljan time što poslanici nijesu sinoć usvojili izmjene Zakona o javnom redu i miru, kazao da su građani tokom rasprave o tom zakonskom dokumentu, vidjeli koliku “mržnju, šovinizam i netrpeljivost prema Albancima imaju Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Andrija Popović”.

On Đeljošaju poručuje da je SDP od svog osnivanja na pravoj strani građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore.

"Čast nam je što smo boreći se protiv rata i za građansku Crnu Goru imali podršku manjinskih naroda tokom devedesetih, kao što smo ponosni na podršku svih građana Crne Gore od Ulcinja do Bijelog Polja i od Cetinja do Rožaja. Mi ne dijelimo ljude po nacionalnom i vjerskoj pripadnosti niti nam je to politika, želimo da Crna Gora pripada svima koji je poštuju kao svoju domovinu", kazao je Konjević.

On nacionalistima svih boja poručuje da je SDP svoj na svome u svakom dijelu Crne Gore, a da one koji bi da dijele i zavađaju treba da je sramota zbog zloupotrebe časnog imena svog naroda.

"Nik Đeljošaj je pojedinac, čije stavove pune mržnje i šovinizma preziremo, kao i svi građanski orjentisani stanovnici Crne Gore. On je obični sitni politički preduzetnik. Jednom rječju, politička sluga službi koje ga instruiraju. Zavisno od potrebe. Ideja Đeljošaja i ostalih ostrašćenih nacionalista da se Crna Gora od države građana pretvori u državu nacija za nas je neprihvatljiva. Nacionalističke prijetnje neistomišljenjicima i protjerivanje nepodobnih, na koje Đeljošaj poziva, ruše građanski koncept države", kazao je Konjević.

SDP se, kako dodaje, od svog osnivanja i danas jasno zalaže za poštovanje manjinskih prava uključujući upotrebu manjinskih simbola, u skladu sa Ustavom i bićemo protiv bilo koje diskriminacije po ovom osnovu.

Ali, poručuje, SDP je i za to da se kao i u svim evropskim državama razvijene demokratije, na javnim mjestima uvijek mora upotrebljavati i isticati državna zastava pa tek onda zastave neke druge države.

"Gdine Đeljošaj svaki građanin Crne Gore, koje god vjere i nacije bio, koje god političke orjentacije bio, slobodan je na svakom pedlju teritorije države Crne Gore. Budite sigurni da mu Djeljošaj i njemu slični to neće zabraniti", poručio je Konjević.

I na kraju, dodao je konjević, vladajuća koalicija u kojoj Đeljošaj sjedi ima 42 poslanika u parlamentu, dakle većinu.

"Zašto zakon koji je predložen nije prošao neka vidi sa DPS i njegovim koalicionim partnerima. A sa njima i neka vidi zašto se njegovi sunarodnici neprimjereno kažnjavaju. Ali Djeljošaj ne smije o tome ni riječ da zucne. Služba je ipak služba", zaključio je potpredsjednik i poslanik SDP-a u Skupštini Crne Gore Raško Konjević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније