Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 10. 2018. 17:36 >> 17:48
2

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Jačaćemo ekonomsku saradnju sa Japanom

Kvalitet političkog dijaloga na visokom nivou dobra je osnova za produbljivanje saradnje Crne Gore i Japana, posebno u oblasti ekonomije i investicija, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon razgovora sa ambasadorom Japana u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Japana u Crnoj Gori Juničija Marujamu.

Uz najbolje želje za uspješno obavljanje diplomatske misije, predsjednik Đukanović je iskazao zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije države, utemeljenim na međusobnom uvažavanju, povjerenju i prijateljstvu. U tom kontekstu pozitivnom je ocijenio pažnju koju Japan posvećuje Crnoj Gori i regionu, što je posebno iskazano imenovanjem specijalnog ambasadora nadležnog za Region, sa sjedištem u japanskom MVP u Tokiju.

Đukanović je naglasio da je kvalitet političkog dijaloga na visokom nivou dobra osnova za produbljivanje saradnje Crne Gore i Japana, posebno u oblasti ekonomije i investicija. On je poručio da je za Crnu Goru dragocjena i mogućnost transfera znanja i tehnologija u tim oblastima, imajući u vidu naše strateško opredjeljenje da razvijamo ekonomiju i unapređujemo kvalitet života.

Dvije države imaju potencijal za saradnju i u naučnoj sferi, oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, ocijenio je Đukanović te posebno zahvalio na razvojnoj pomoći koju je Japan dodjeljivao Crnoj Gori proteklih godina.

Ambasador Marujama čestitao je Predsjedniku Đukanoviću na izboru za predsjednika države iskazujući uvjerenje u dalje jačanje veza Crne Gore i Japana. Posebno je naglasio značaj jačanja saradnje na investicionom planu, i daljem privlačenju japanskih investitora u Crnu Goru, ne samo zbog razvoja preduzetništva, već i zbog transfera znanja, tehologije i najboljih iskustava.

Dodao je da će lično posvetiti posebnu pažnju predstavljanju crnogorskog turizma građanima Japana, usljed brojnih potencijala s kojima se upoznao od stupanja na funkciju. Takođe, poručio je da će Japan nastaviti s podrškom crnogorskim studentima za usavršavanje jezika i znanja na najboljim japanskim univerzitetima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније