Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

25. 10. 2018. 14:03 >> 13:46
1

KURC - ĐUKANOVIĆ

Austrija pouzdan partner i podrška Crnoj Gori

Austrija će i dalje biti pouzdan partner i podrška Crnoj Gori i regionu na putu ka EU, kazao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milo Đukanović u Budvi.

"Proširenje je ključni prioritet austrijskog predsjedavanja EU", poručio je Kurc tokom sastanka u Budvi, na regionalnoj konferenciji Privredne komore “Balkan i EU-Petogodišnji ciklus Berlinskog procesa". 

Kurc je čestitao je Crnoj Gori na ostvarenom napretku, kao i predsjedniku Đukanoviću lično, uz konstataciju da su sva postignuća Crne Gore, članstvo u NATO, ekonomski progres, uspjeh u pregovaračkom procesu sa EU, ostvareni pod njegovim liderstvom.

Iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da se Kurc posebno zahvalio na doprinosu održavanju dobrih odnosa između Crne Gore i Austrije i na političkom i na ekonomskom nivou.

Đukanović je naglasio da Crna Gora veoma drži do bliskih i prijateljskih odnosa sa Austrijom i da je veoma zainteresovana za njihovo dalje unapređenje.

"Mi vjerujemo da je pitanje evropske i evroatlantske perspektive regiona od ključnog značaja za njegovu stabilnost, kao i za stabilnost Evrope", ocijenio je Đukanović.

U tom kontekstu, on je poručio da je povratak Balkana evropskoj kući, ključni zadatak za lidere zemalja Zapadnog Balkana, ali i za EU.

Jedino tako, kazao je Đukanović, bićemo sigurni da izlazimo iz faze zaostajanja, a da Evropa neće imati sivu zonu stabilnosti na svojoj teritoriji.

On je potvrdio čvrsto opredjeljenje Crne Gore za usvajanje evropskog sistema vrijednosti i za njihovu promociju u regionu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније