Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 08. 2018. 20:17 >> 19:59
44

PROVOKACIJE I OPTUŽBE

CG će adekvatno odgovoriti Beogradu

Država Crna Gora adekvatno će odgovoriti na, kako kažu, provokacije i optužbe iz Srbije, ocijenili su predstavnici vladajuće koalicije. Sa izjavom šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani, međutim saglasni su predstavnici Srba u našoj zemlji.

Kritike srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, na račun zvanične Podgorice i odnosa prema srpskom narodu u Crnoj Gori, još jednom su odjeknule. I dok su predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori saglasni sa ocjenom da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani na svim poljima, vlast ističe da je na djelu, kako su kazali, smišljena hajka. Država Crna Gora, poručuju, adekvatno će odgovoriti na provokacije.

Srbi u Crnoj Gori su ugroženi, ocijenio je šef srpske diplomatije, kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije, u razgovoru sa njihovim liderom. Iako je crnogorski premijer ove navode ocijenio netačnim i nepristojnim, predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, saglasni su sa ocjenama Ivice Dačića. Tvrde da za to postoje brojni dokazi. 

“Koji se ogledaju u učešću Srba u organima državne uprave, na svim onim mjestima gdje se odlučuje, ali mnogo teža pozicija koja se na prvi pogled ne vidi Srba u CG se sastoji u atmosferi koja je stvorena vezano za njihov status. Sve što nosi predznak srpskog u Crnoj Gori je već proskribovano, unaprijed proglašeno sumnjivim, neprijateljskim”, tvrdi Emilo Labudović iz Nove srpske demokratije.

“Evidentno je da je na djelu jedan opsežan projekat u kome bi bilo najbolje da mi ne postojimo kao takvi, nego da postojimo neko drugi. Uprkos tome što evidentno postojimo protiv nas je vrši jedna neprekidna asimilacija i diskriminacija”, ocijenio je Drago Perović iz Matice srpske. 

Da Srbi u Crnoj Gori nikad nijesu niti će biti ugroženi, ističu u Liberalnoj partiji (LP) i Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Naprotiv, kažu, uživaju sva prava kao i ostali građani Crne Gore.

“Prije će biti da se radio o nečemu drugome. Znamo iz iskustva da postoje recepti za započinjanje sukoba, svjesnismo kroz šta smo sve prošli u posljednjih 30-tak godina, znamo na koji način taj recept koriste političari, popovi, akademici, koji započinju swa svojom pričom, sa manipulacijom naroda, a dio naroda nasjedne na tu manipulaciju i onda je to teško zaustaviti i spriječiti”, rekao je Andrija Popović iz LP-a. 

“Ovih dana se ne slučajno vodi prava hajka, što u Srbiji što u Crnoj Gori, a sve vezano za navodnu ugroženost Srba u državi Crnoj Gori. Vjerujem da svim građanima Crne Gore koji se zalažu za dobrobit i prosperitet svoje države, nikad prava neće biti ugrožena, ali ima i onih koji sva prava u Crnoj Gori uživaju, a itekako se bore da Crna Gora ne bude kao države, potpomognuti sa mentorima sa strane pokušavaju da ugroze temelje Crne Gore”, kazao je Obrad Stanišić iz DPS-a.

Ipak, Crna Gora to neće dozvoliti, poručuju.

“U ovom trenutku vjerujem da će Crna Gora pronaći pravi državnički, tolerantan, mudar odgovor na optužbe koje dolaze iz Srbije”, dodao je Popović.

“Ovoga puta im neće proći i da će država Crna Gora adekvatno odgovoriti na ove provokacije”, dodao je Stanišić.

Jer, poručuju, Crna Gora je nezavisna i nikad se više o njenoj sudbini neće odlučivati van njenih granica.

Tatjana Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари44

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније