Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 07. 2018. 07:22 >> 07:13
36

MIHAJLOVIĆ TVRDI

Srbija se nikada neće miješati u unutrašnje stvari CG

Srbija se nikad neće miješati u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali ćemo uvijek biti zainteresovani za srpski narod koji živi van granica Srbije, a samo u Crnoj Gori procjenjuje se da Srbi čine oko 27 stanovništva, saopštila je potpredsjesnica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović.

 

Ona je u intervjuu Dnevnim novinama, govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, istakla da ima prostora za unapređenje saradnje, naročito u oblasti infrastrukture i saobraćaja, ali i kad je u pitanju status Srba koji žive u Crnoj Gori.

"Iako postoje i neslaganja po određenim pitanjima – posljednje je nedavna odluka Skupštine Crne Gore da pošalje dva oficira u sastav KFOR-a na Kosovu – to ne smije da nas sprečava u tome da tijesno sarađujemo na svim pitanjima koja su važna za budućnost", istakla je ona.

Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, rekla je da će za rekonstrukciju barske pruge biti potrebno oko 300 miliona eura.

"A očekujem da radovi na obnovi preostalih 210 kilometara od Valjeva do granice sa Crnom Gorom počnu iduće godine", kazala je  Mihajlović.

Ona je istakla da auto-put Bar-Boljare ima i širi značaj, jer će omogućiti bolje povezivati unutar regiona, s obzirom da će se jedan krak auto-puta odvajati od Požege ka Sarajevu.

“Nezavisno od toga, strateški je važan i za samu Srbiju jer je to prvi auto-put koji povezuje Srbiju iznutra, koji prolazi kroz Šumadiju, povezujujući Beograd sa zapadnom Srbijom. Vjerujem da je drumski Koridor 11, u unutrašnjem smislu, podjednako značajan i za Crnu Goru, zbog efekata na bezbjednost saobraćaja i boljeg povezivanja sjevera i juga. Strateški posmatrano, još je značajnije što Koridor 11 otvara Crnu Goru ka čitavom regionu, povezujući je sa centralnom Evropom i zemljama kroz koje prolazi Koridor 10”, rekla je ona.

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније