Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2018. 16:28 >> 16:20

BEZ IZBORNIH TENZIJA

Đukanović sa Ueharom: CG ulazi u mirniji period

Nakon pobjede na predsjedničkim i lokalnim izborima aktuelna vlast u preostalih dvije i po godine mandata ima mogućnost da bez izbornih tenzija realizuje programske obaveze, kazao je predsjednik Milo Đukanović na sastanku sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Margaret Ueharom.

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret Uehara, na njenu inicijativu. Đukanović je upoznao ambasadorku Uehara sa aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori i planovima nakon ubjedljive pobjede na predsjedničkim, i na lokalnim izborima", saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Đukanović je, kako se navodi, vjeruje da je to kraj jednog politički burnog dvadesetogodišnjeg ciklusa u Crnoj Gori, i da naša zemlja ulazi u mirniji period u kojem je prioritetni zadatak očuvanje daljeg tempa ekonomskog rasta, i jačanje institucionalnog razvoja.

"On je naglasio da je Crna Gora nepovratno na putu usvajanja evropskih vrijednosti, kao i da je naš primarni cilj sprovođenje reformi i dostizanje evropskog kvaliteta života za naše građane, a to je najsigurniji put i ka članstvu u EU", piše u saopštenju.

Predsjednik je iskoristio priliku da zahvali Vašingtonu na izuzetnoj podršci evroatlantskom i evropskom kursu Crne Gore, i izrazio spremnost za izgradnju najboljih mogućih partnerskih odnosa dvije zemlje.

"Uz žaljenje što zbog odsustva iz Crne Gore nije mogla prisustvovati inauguraciji, ambasadorka Uehara je rekla da je željela da čestita pobjedu predsjedniku Đukanoviću na predsjednickim i lokalnim izborima u Crnoj Gori. Ona je zahvalila Predsjedniku što je podijelio sa njom viziju sadašnjeg i budućeg razvoja Crne Gore i istakla da američka vlada i ambasada u Podgorici pružaju punu podršku našoj zemlji na njenom putu ka EU, u procesu usvajanja evropskih vrijednosti i demokratizacije društva", naveli su iz Đukanovićevog kabineta.

Saopšteno je da su Đukanović i Uehara izrazili zadovoljstvo zbog prekida bojkota od strane dijela opozicije, uz zajedničku konstataciju da je dijalog svih političkih subjekata u okviru institucija sistema u najboljem interesu daljeg demokratskog i ukupnog napretka zemlje i boljeg života svih njenih građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније