Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2013. 19:57 >> 20:07

VUJANOVIĆ - OLAND

Želimo snažniju saradnju s Francuskom

Francuska predstavlja značajnog partnera Crne Gore u Evropskim i evroatlanskim integracijama, konstatovano je u razgovoru crnogorskog i francuskog predsjednika, Filipa Vujanovića i Fransoa Olanda. Dva predsjednika su razgovarala na marginama Samita osam predsjednika država regiona.

„Bila je to prilika da se zahvalim za podršku i pomoć Francuske. Ali takođe i prilika da saopštim interes Crne Gore za još snažniju vezu sa Francuskom i njeno prisustvo u sferi ekonomije“, kazao je Vujanović.

Posebno je apostrofirao potrebu da francuske kompanije, kroz investicije i ekonomska partnerstva, budu prisutne u Crnoj Gori.

Dva predsjednika su se dogovorili da se, kroz saradnju  ministarstava dvije zemlje, intenzivira rad na tome i da se učini sve da francuski kapital bude što prisutniji u Crnoj Gori.

Komentarišući danas održani Samit, Vujanović je rekao kako smatra korisnim komunikaciju Evropske unije sa državama Zapadnog Balkana, i da kroz komunikaciju u kojoj bi učestvovali i drugi visoki zvaničnici EU ohrabre interes zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније