Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 05. 2018. 16:12 >> 16:05
29

VUJOVIĆ POZVAO

"Krapović da se pridruži proslavi jubileja"

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović pozvao je prvog čovjeka tog grada Dragana Krapovića da se pridruži proslavljanju jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve, koje je izazvalo kontroverze u javnosti zbog bilborda na kojima se navodi da je srpska vojska oslobodila taj grad.

"Gledajući dug luk zavičajne istorije ali i njenog mjesta u evropskoj i svjetskoj istoriji, svakome je jasno da je 8. novembar datum vrijedan našeg najdubljeg poštovanja.  Budva je, kao dio Boke, upravo tog dana, skinula vjekovni tuđinski jaram sa svojih leđa, i stekla istorijsku šansu da sa bratskim narodima uđe u zajedničku, dva vijeka sanjanu državu. Za mene nije bilo nikakve dileme, odlučio sam da oformim svoj savjetodavni tim, sastavljen od odgovornih i pametnih ljudi, da o datumu i načinu njegovog obilježavanja promislimo zajedno i donesemo konkretne poteze", rekao je Vujović.

On je kazao da je poražavajuće "čuti naglabanja" o tome da li kao predsjednik SO Budva, koji prema Statutu Opštine Budva predstavlja taj dom, ima pravo da imenuje svoj savjetodavni tim "koji na dobrovoljnoj osnovi obavlja posao od opšteg interesa građana Budve". 

"Uvaženi članovi Odbora su imenovani zbog jasno izraženog prihvatanja da učestvuju u proslavi, da se saberu u zajedništvu i da rade shodno svom znanju i moćima na programu kojim se obilježava najveći od svih jubileja - 100 godina od pobjede u I svjetskom ratu nad imperijalističkim agresorom", saopštio je Vujović.

Predsjednik SO Budva je podsjetio da je Skupština opštine Budva još 2004. donijela Odluku o uspostavljanju dana oslobođenja Budve u I sv. ratu, te je 8. novembar od tada zvanični praznik.

"To su učinile gotovo sve partije i činioci koji i danas vrše vlast u Budvi sa liste koju je tada predvodio Slobodan Krapović. Koalicija DPS - SDP taj praznik je na volšeban i sraman način ukinula vjerujući da je istorijsko pamćenje poligon za ideološka i partijska trvenja a ne dug istini i precima", kazao je Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније