Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 02. 2018. 19:16 >> 19:17
12

NAPUSTILA SJEDNICU GO

Jonica: Joković želi da razbije SNP

Frakcija okupljena oko funkcionerke Socijalističke narodne partije (SNP), Snežane Jonice, napustila je sjednicu Glavnog odbora stranke, jer su, kako je saopšteno, nezadovoljni odlukama lidera partije, Vladimira Jokovića.

 

"Napustili smo sjednicu GO, nakon što su odbili odluku o jedinstvu partije, a SNP napuštati nećemo iako bi to neki željeli", napisala je Jonica na svom Fejsbuk profilu.

Prema njenim riječima, oni koji su došli na čelo SNP-a na talasu priče o navodnom očuvanju jedinstva, za prethodnih pola godine nisu napravili nijedan korak da to obezbijede .

"Tako su i danas još jednom na djelu dokazali da im očuvanje jedinstva nikada nije bilo ni cilj ni namjera, jer su odbili čak i da uvrste u dnevni red Predlog odluke o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP", navela je Jonica.

Ona je dodala da su pred strankom važni lokalni izbori, a prije toga 21. mart, kada će SNP proslaviti dvije decenije postojanja.

"Naše članstvo je od nas očekivalo samo jedan poklon za 20. rođendan SNP-a, a to su sloga, jedinstvo i zajednička borba za smjenu vlasti. Umjesto toga, Joković je, iz samo njemu znanih razloga, raspustio SNP. Tako su odlukom 20 članova Izvršnog odbora raspušteni opštinski odbori širom Crne Gore, odnosno više od 1.500 ljudi, što je nezabilježen primjer u političkoj praksi na ovim prostorima", navela je Jonica.

Ona je rekla da su sjednicu napustili nakon što je odbijeno da se njihov predlog uvrsti na dnevni red, smatrajući,l kako je navela, besmislenim da vodimo raspravu o bilo čemu drugom sa onima koji neće ni da razgovaraju o jedinstvu SNP.

"Tim potezom i odbijanjem i da se vodi rasprava o današnjem predlogu odluke o preduzimanju mjera za očuvanje jedinstva partije, Joković je, nažalost, potvrdio da su tačne sumnje u koje nismo željeli da vjerujemo, a to je da je po zadatku doveden na čelo SNP kako bi, po uzoru na Stipa Mesića koji je rekao - moj zadatak je obavljen Jugoslavije više nema, Joković ubrzo mogao da se svojim nalogodavcima pohvali - obavio sam zadatak, SNP-a više nema. Danas su pale maske. Aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, nego da mi odemo iz SNP. E to gledati neće", zaključila je Jonica.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније