Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 01. 2018. 15:23 >> 14:54
10

KRAJEM JANUARA

U Prištini se spremaju za posjetu Markovića

Očekuje se da premijer Crne Gore Duško Marković posjeti Kosovo do kraja ovog mjeseca. U vladi Kosova kažu da organizuju ovu posjetu i da se ona očekuje između 20. i 30. januara.

"Na sastanku premijera Haradinaja i crnogorskog premijera Markovića u decembru prošle godine, dogovorena je posjeta Kosovu između 20. i 30. januara 2018.", rekao je za Indeksonline Haljilj Matoši iz kancelarije za informisanje Vlade Kosova, prenosi Radio-televizija Kosova (RTK).

On je rekao da je posjeta već u procesu organizovanja i usklađivanju programa.

Na pitanje novinara Indeksonline upućenom Haradinaju u novogodišnjem intervjuu, šta konkretno očekuje od posjete crnogorskog kolege, on je rekao da je važno da se produbi saradnja između Kosova i Crne Gore u svakoj oblasti.

"Postoji nekoliko desetina bilateralnih sporazuma koje treba postići dvije drzave, uključujući demarkaciju granice. Bez obzira na to kako se odvijaju procesi sa demarkacijom granice, život između dvije zemlje se nastavlja, odnosi treba da se razvijaju, i postoje mnoge teme koje su u interesu dvije strane, kao što je Makedonija, kada je bio premijer Zaev, onda sam bio u Tirani gdje sam se sastao sa vladom Edija Rame. To je u interesu produbljivanja saradnje između dvije zemlje", rekao je Haradinaj.

RTK navodi da je demarkacija i dalje vruća tema, te da je još uvijek nepoznato koji će biti Markovićev zvaničan odgovor Prištini na tu temu.

U posljednje vrijeme, povećani su zahtjevi da se demarkacija granice sa Crnom Gorom ratifikuje u Skupštini Kosova u januaru.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније