Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 01. 2018. 18:02 >> 21:27
26

TRIFUNOVIĆ OCIJENIO

"Amfilohija da ispita tužilaštvo"

Stručnjak i profesor bezbjednosti Darko Trifunović je, za Radio Crne Gore, ocijenio da je Mitropolit Amfilohije Radović izjavama o politici Aleksandra Vučića u vezi Kosova počinio krivično djelo.

"Potpuno je neprimjereno da neko ko se bavi crkvenim i duhovnim stvarima izlazi van tog okvira i ulazi u polje političke bitke. Davajući izjave da je premijer Srbije izdajnik, Amfilohije čini i krivično djelo - ugrožavanje bezbjednosti izabranog lica, što je kvalifikovano djelo", tvrdi Trifunović.

Na potezu je, kaže Trifunović, Tužilaštvo Crne Gore, koje mora da uzme izjavu od Amfilohija, kako bi utvrdili da li u njegovim tvrdnjama ima krivične odgovornosti.

"Mitropolit crnogorsko-primorski kao da ne zna da kada stavljate metu na glavu predsjednika jedne države ugrožavate njegovu bezbjednost", objasnio je Trifunović za Radio Crne Gore.

Profesor Trufunović smatra da se Amfilohijevi postupci uklapaju u jednu širu sliku rušenja i paljenja Balkana, po naređenju direktno iz Moskve.

Trifunović navodi kako Amfilohije pokušava da poremeti odnose Crne Gore i Srbije, i da u tome nije sam.

Trifunović je, komentarišući pisanja pojedinih medija u Srbiji da je Amfilohije napao politiku Vučića po nalogu lidera DPS-a Mila Đukanovića, ocijenio da je jasno je da je na snazi zamjena teza.

"Dobro se zna koji podanički vjetrovi duvaju i motivišu te medije, odnosno mitropolita Amfilohija. Žalosno je što se crkva upotrebljava na taj način i što se manipuliše dijelom vjernika", konstatovao je profesor Trifunović.

On kaže da su njegove tvrdnje utemeljene na izjavama patrijarha Irineja, te da su tvrdnje mitropolita Amfilohija na jednoj, a patrijarha SPC Irineja na drugoj strani i da takva situacija neće moći dugo da traje.

Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније