Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

01. 12. 2017. 21:39 >> 21:10

DEMOKRATE PORUČUJU

"Institucije potvrdile da su zarobljene"

Kao politički subjekt kojem je uspostavljanje pune vladavine prava u Crnoj Gori jedan od osnovnih ciljeva, ali i sredstvo putem kojeg će se doći do toliko željene demokratizacije crnogorskog društva, očekujemo od Tužilaštva, policije i ostalih institucija i državnih organa da se uzdrže od makar javne i svima lako dokučive manifestacije rezultata pritiska vladajuće partije na njih, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Kako su ocjenile Demokrate, jedna od najboljih potvrda koliko su države institucije zarobljene je i njihovo ponašanje, činjenje i nečinjenje uoči lokalnih izbora 26. novembra, na sam izborni dan, kao i nakon izbora.

"Tako smo imali, malo je reći, odugovlačenje sa privođenjem pravdi Ivana Jovanovića, lica koje se nalazilo u grupi onih koji su vadili pištolj na poslanika Šaranovića i na naše kandidate za odbornike, a koje smo ubrzo nakon napada upravo mi osumnjičili. Ovo lice, sin čovjeka koji je i na sam izborni dan, kao predsjednik biračkog odbora na jednom biračkom mjestu prijetio fizičkim nasrtajem našem opunomoćenom predstavniku koji ga je opominjao da ne vrši drastične nezakonitosti i zloupotrebe, privedeno je više od 60 sati od spornog događaja. Sjetimo se, naš kandidat za odbornika priveden je nepunih 15 minuta nakon što je bio lažno osumnjičen da je učestvovao u nekom incidentu u kojem je povrijeđen aktivista DPS-a", saopštile su Demokrate.

Naveli su i da je današnje privođenje Marije Kape, kandidatkinje URA za odbornicu na Cetinju, primjer selektivne pravde "koja je gora od svake nepravde".

"Najoštrije osuđujemo ekspresno privođenje gospođe Marije Kape. Ne opravdavamo bilo čije navodne prijetnje, upućene bilo kome. No, uzimajući u obzir sve okolnosti i ovog slučaja, veoma je indikativno da po prijavama DPS-a ili njima bliskih lica ili struktura službenici Uprave policije i Tužilaštva postupaju, neki bi rekli, kao opareni, na prvu, dok se krivične prijave opozicionih subjekata, konkretno preko 40 njih podnijetih od strane Demokrata, gomilaju negdje u ladicama. Vjerovatno čekajući da ih snađe ista sudbina kao one vezane za Limenku i slične zastare, koje se mogu okvalifikovati samo kao dodavanje crne nijanse na ionako siv obraz Tužilaštva", nagalsle su Demokrate.

Kazali su da očekuju profesionalizam, u najpunijem obimu, i kada je u pitanju slučaj Marije Kape.

"Dosta je brukanja državnih organa usljed, očigledno, po njih neodoljivog upliva nevidljive ruke vlasti koja diriguje kako će se neki predmet voditi", zaključuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније