Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

27. 11. 2017. 18:50 >> 18:18

MARKOVIĆ - RATAS

Proširenje jedna od najvažnijih politika EU

Politika proširenja Evropske unije (EU) na zemlje Zapadnog Balkana treba da bude jedna od najaktuelnijih evropskih politika jer je ona i pitanje ekonomije i razvoja, ali i stabilnosti regiona, ocijenio premijer Duško Marković.

Kako navode, Marković i predsjednik Vlade Estonije, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, Juri Ratas saglasili su se o tome da je politika proširenja Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika, kao i da je ulazak Crne Gore u NATO značajan zbog povećanja broja država koje dijele politike odbrane i bezbjednosti.

"Marković se, na sastanku održanom u ponedjeljak u Budimpešti u vrijeme Šestog samita Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope, zahvalio Estoniji na dosadašnjoj podršci evropskim integracijama Crne Gore", saopštio je Kabinet premijera.

"Politika proširenja Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana treba da bude jedna od najaktuelnijih evropskih politika jer je ona i pitanje ekonomije i razvoja, ali i stabilnosti regiona", ocijenio je Marković.

Predsjednik Vlade je ponovio da je naš interes dobra dinamika pristupnih preogovora.

Čestitavši našoj zemlji ulazak u NATO, Ratas je rekao da Estonija jednako podržava i proširenje EU.

"Obećavam da je Estonija, kao i uvijek, veoma pozitivna o politici proširenja jer želimo da videmo Evropsku uniju koja će biti sve jača", rekao je Ratas.

Predsjednici Vlada Crne Gore i Estonije zaključili su, kako navode, da dvije zemlje imaju širok prostor za jačanje saradnje pri čemu je izražen zajednički interes za prenos bogatih estonskih iskustava na polju digitalizacije i posebno sajber bezbjednosti.

"Marković je pozvao predsjednika Vlade Estonije Jurija Ratasa da posjeti Crnu Goru", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније