Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

02. 11. 2017. 10:24 >> 09:56
10

VUKSANOVIĆ TVRDI

Vlada u tajnosti sprema prodaju Luke Bar

Socijaldemokratska partija je u saznanju da DPS i Vlada ponovo pripremaju u tajnosti plan privatizacije Luke Bar, kojem će da prethodi njeno rasparčavanje, kako bi se ovaj postupak olakšao, a Luka dala u bescijenje, tvrdi poslanica SDP-a Draginja Vuksanović.

Ona podsjeća da je pod pritiskom SDP-a i cijele opozicije, ali i barske javnosti i svih koji su gradili Luku, DPS nedavno odustao od nauma da rasproda Luku Bar.

“To je to očigledno bio samo manevar kojim se kupilo vrijeme da se iza scene pripremi novi plan za ovaj antidržavni posao”, navodi Vuksanović.

SDP-u se, kako ističe, obraćaju radnici Luke koji znaju da bi iza ove, kao i gotovo svake DPS privatizacije, ostala pustoš, radnici na ulici.

“Ekstra profit dobili bi DPS tajkuni kojima se ovaj posao namješta kako bi zaokružili svoje biznis imperije na štetu građana. Bahatost i pohlepa ide dotle da se kompanija koja je faktički monopol i koja odlično posluje, stvara profit, širi biznis i koja stoga sama može da generiše svoj dalji razvoj i otvara nova radna mjesta, kroz tajne i skrivene dilove namjerava rasprodati”, tvrdi poslanica SDP-a.

Nedavni podaci o poslovanju Port of Adria kojim su udvostručeni gubici kompanije potvrđuju, kako kaže Vuksanović, ranije navode SDP-a o kvalitetu te privatizacije.

“Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza, lažiranja finansijskih izvještaja i šikaniranja radnika ovaj „strateški investitor“ pokazuje i nesposobnost u poslovanju”, navodi Vuksanović.

Porazno za DPS je, kako ističe, što državna Luka posluje odlično, dok dio kojim gazduje njihov „strateški partner“ stvara gubitke.

“Nema sumnje da bi ista sudbina zadesila i Luku Bar kada bi DPS eksperti za poharu realizovali plan njene prodaje. Na kraju upozoravamo DPS eksperte za poharu da ne pokušavaju zakulisno i perfidno da rasprodaju Luku Bar, jer im je nećamo dati, kao što nijesmo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna”, zaključila je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније