Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

20. 10. 2017. 13:05 >> 12:40

VUJANOVIĆ - URBAN

CG će jačati saradnju sa Češkom

Češka će snažno podržavati Crnu Goru tokom pregovaračkog procesa sa EU, a dvije države trebalo bi da unaprijede saradnju i više oblasti, kazao je novi ambasador te države u Crnoj Gori Karel Urban. Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karela Urbana.

Predsjednik Vujanović je iskazao visoko poštovanje i zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države koje imaju intezivnu i sadržajnu saradnju.

"Istakao je zahvalnost Crne Gore Češkoj na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskoj integraciji Crne Gore, kao i tokom našeg pristupnog procesa NATO-u. Ukazao je na rastuću ekonomsku razmjenu, ali i konstatovao širok prostor mogućnosti za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture. Saopštio je interes Crne Gore za jačanje ugovorno pravne osnove u oblasti kulture, prosvjete, nauke i tehnologije", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Ambasador Urban se saglasio sa ocjenom međudržavnih odnosa i saopštio da će Češka i nadalje snažno podržavati Crnu Goru tokom njenog pregovaračkog procesa sa EU.

"Ukazao je da članstvo Crne Gore u NATO-u otvara prostor za snaženje ukupne saradnje. Istakao je da će njegova diplomatska misija biti posvećena njenom daljem unapređenju, posebno u sferi ekonomije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније