Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

04. 10. 2017. 14:42 >> 15:17
3

ADER NA CETINJU

Brisel da ubrza pregovore sa CG

Pregovore o ulasku Crne Gore u EU trebalo bi ubrzati, jer je to i interes Evrope, poručio je predsjednik Mađarske Janoš Ader, nakon sastanka sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem na Cetinju.

Ader je Crnoj Gori čestitao članstvo u NATO-u, i poručio da smo na putu ka EU lideri u region. On kaže da je Crna Gora zemlja u kojoj ne postoje tenzije u društvu, koja sprovodi primjerenu susjedsku politiku i koja je uspjela da postigne proteklih godina vrlo ozbiljne ekonomske rezultate.

"Zato ja govorim o tome da bi trebalo da se ubrzaju pregovori o ulasku i da se to sve ustvari odvija u jednom potpuno jasnom evropskom političkom okruženju. Ako u tri rečenice možemo sabrati sve to, onda bi rekli to je interes Evrope, to je ustvari mjera za mogućnost povjerenja koje treba da pridobiju oni koji rukovode EU, i naravno to je jedan od osnovnih uslova za stabilnost Balkana”, poručio je Ader.

Vujanović je kazao da su u Crnoj Gori prisutne veoma vrijedne i ugledne mađarske kompanije koje vrlo kvalitetno posluju.

“Mađarske kompanije su od 2004. godine do ove godine uložile u Crnu Goru preko 470 miliona eura. U prošloj godini preko 34 miliona eura i po obimu investicija Mađarska je naš peti partner”, kazao je Vujanović.

Mađarski turisti su veoma prisutni u Crnoj Gori, kaže Vujanović. “Naš interes je da se poveća broj mađarskih turista u Crnoj Gori i građana Crne Gore u Mađarskoj, kao da se i naše kompanije, ljudi biznisa, nađu što intenzivnije u Mađarskoj”, naveo je crnogorski predsjednik.

On je mađarskom kolegi zahvalio na podršci na putu ka EU i NATO.

“Mađarska je značajno doprinijela našem članstvu u NATO. U dugom periodu ona je bila kontakt država. Veoma nas je pomogla u mirovnim misijama u kojima smo zajedno i učestvovali. I veoma je pomogla da se u našoj javnosti promovišu vrijednosti NATO-a”, zaključio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније