Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B [ rtcg.me/Radio Tivat ]

20. 09. 2017. 14:25 >> 13:54

ODGOĐENA SJEDNICA

Opozicija: Aerodrom podijelio DPS

Sjednica SO Tivat odgođena je jutros na zahtjev odborničkog kluba DPS-a. Predsjednik skupštine Ivan Novosel saopštio je da se sjednica odgađa zbog "iznenadnog odsustva nekoliko odbornika DPS-a". Opozicija tvrdi da je riječ o podjelama unutar DPS-a izazvanim pitanjem "valorizacije Aerodroma Tivat".

“Zamoljen sam od strane odborničkog kluba DPS da zbog iznenadnog odsustva jednog broja odbornika ove partije, ova sjednica se odloži. Ja sam izašao u susret zahtjevima odborničkog kluba DPS, tako da se ova sjednica odlaže za neodređeno vrijeme”, kazao je Novose.

Za dnevni red ove sjednice Skupštine Opštine Tivat opozicija je predložila odluku o zaštiti intrersa opštine u vezi sa eventualnom prodajom ili davanjem u dugoročni zakup aerodroma Tivat.

Novosel nije dozvolio odborniku Bokeškog foruma da izađe za govornicu, zbog čega su oni na hitnom sastanku, odlučili da protiv predsjednika SO Tivat podnesu krivičnu prijavu.

Iz BF-a poručuju da je evidentno da u samom DPS-u postoji ogroman jaz koji se tiče Aerodroma.

“Ovo je samovolja jedne partije, partije koja je jednostavno imala dovoljan broj odbornika danas, koja čini skupštinsku većinu, a Ivan Novosel je na sopstvenu ruku odlučio da se skupština odloži. Dakle, pred nama je period za koji ja mislim da je period izuzetne političke nestabilnosti u našem gradu. Mislim da je pod hitno potrebno raspisati nove izbore u Tivtu, zato što je očigledno da ova vlast više ne funkcioniše niti može da upravlja onim osnovnim resursima koje mi imamo”, poručio je Andrija Petković, odbornik Bokeškog foruma.

„Evo je više nego jasno da pokušaj vlasti da otme Aerodrom ne ide baš tako glatko kao što su oni to namjerili”, naglasio je Dejan Risančić, odbornik DSS.

Predsjednik OO SNP, Nebojša Vukasović je rekao da je ova partija „odavno upozoravala na pravno nasilje koje se dešava u SO Tivat“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније