Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2017. 22:04 >> 21:33
4

DEMOKRATE NIKŠIĆ

"DPS priznao da mi dajemo građanima"

Mi se odričemo i onoga što nam pripada, a Demokratska partija socijalista (DPS) uzima šakom i kapom i ono što mu ne pripada, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz nikšićkog Odbora DPS-a, reagujući na saopštenje Demokrata u kojem se navodi da članovi najjače parlamentarne partije primaju plate da bi prikrivali pljačke, kazali su da je upitan humanitarni rad Demokrata, te da su poslanici partije Alekse Bečića uzeli od građana pola miliona eura, a da se nijesu pojavili na svom radnom mjestu.

 "Gospodo iz nikšićkog DPS-a, hvala vam što ste priznali da mi dajemo građanima, a vi da otimate i kradete od građana. Hvala vam što ste između nas i vas dodatno osvijetlili razliku: mi se odričemo i onoga što nam pripada, a vi uzimate šakom i kapom i ono što vam ne pripada! A ko krade, taj i laže. Tako je i laž vaša tvrdnja o iznosu koji su poslanici Demokrata uštedjeli za budžet po osnovu odricanja od privilegija koje im pruža zakon", poručio je predsjednik OO Demokrata Nikšić, Marko Mitrović.

On je podsjetio da su se poslanici Demokrata odrekli službenih automobila, goriva, telefona i stanarina, što je, kako je naveo, više od 60.000 eura uštede, dok su u DPS-u procijenili da se cio "humanitarni angažman Demokrata" svodi na 10.000 eura.

"Dakle, slagali ste za 60 puta! Za 60 puta, ali ne i prvi put. I da vam ponovimo ono što vas boli, jer znamo da ne možete da podnesete te činjenice: poslanici Demokrata najveći dio svojih plata izdvajaju za obnovu osnovnih škola na seoskom području i, za razliku od vas koji službena auta koristite u privatne svrhe, svoja privatna auta koriste u službene svrhe. Priznali ste da samo vaš funkcioner Gvozdenović pojede šest naknada za majke na ime službenog telefoniranja za svoje potrebe. Priznali ste i da vaša poslanica Šćepanović, čijim su amandmanom od tri riječi hiljade majki ostale bez naknade, samo na ime službenog telefona za svoje potrebe spiska onoliko koliko iznose dvije naknade za majke. Priznali ste da i pored pet miliona koje dobijate iz budžeta nijeste se nikad niti jednog centa odrekli. Priznali ste ne samo da se nijeste centa odrekli, iako primate pet miliona iz budzeta, nego i da i za najmanji iznos trčite u Skupštinu da vam se refundira o trošku svih građana", naveo je Mitrović.

On je upitao članove DPS-a da li ih je stid da u doba teške budžetske krize pet njihovih poslanika, na ime službenih telefona potroši po dvije naknade za majke?

"Da li vas je stid što i pored pet miliona budžetskog novca koji dobijate trčite u Skupštinu da vam se podmire računi za telefone od nekoliko stotina eura? Da li vas je stid da i pored pet miliona eura koji dobijate iz budžeta, ne propuštate da se "ogrebete" o Skupštinu za koju stotinu eura na ime goriva? Prema etičkim idealima u Crnoj Gori, za svakog časnog čovjeka je sramota da i pored pet miliona eura vaš funkcioner Gvozdenović arči 1550 eura na ime službenih telefona. Sramota je i da dok stežete kaiš građanima, ukidate naknade majkama, i otimate dodatak djeci nezaposlenih roditelja, a istovremeno primate iz budžeta pet miliona eura, vaši poslanici Nikolić, Šćepanović, Škrelja, Vuković, Vuletić i Bakrač, troše pojedinačno svako od njih preko 500 eura na ime službenih telefona i to za svoje potrebe", dodao je Mitrović.

On je optužio mlade DPS-a da stoje u odbranu zloupotrebe položaja visokih funkcionera te partije.

"U Nikšiću se sve češće kaže da se iz svakog panja ne može svetac istesati, upravo zato što se ima u vidu djelovanje podmlatka DPS-a na planu odbrane otimačine, pljačke i uzurpacije koju sprovode glavešine DPS-a. A branite tako što priznajete da Demokrate daju građanima, a vi oduzimate, harate i otimate. Tragično je to što baš o privilegijama i partijskom novcu govore predstavnici one filijale organizovane kriminalne grupe, kao što je DPS Nikšića, čiji su predstavnici u lokalnoj vlasti rekorderi u budžetskim rashodima za službena putovanja i reprezentacije", kazao je Mitrović.

Sa druge strane, kako je naglasio, nove lokalne uprave na čelu sa predsjednicima Opština iz Demokratske Crne Gore, smanjuju potrošnju goriva i za 30 odsto, kao npr u Budvi, u odnosu na potrošnju prethodne vlasti, odnosno i do tri i pet puta smanjuju potrošnju za reprezentacije i službene telefone kao što je slučaj u Kotoru.

"Najmanje šta treba da uradi onaj ko je Nikšić zadužio za 40 miliona eura, rasipajući opstinske pare, favorizujući burazerske firme, bahateći se službenim vozilima poput šefa nelegitimne vlasti u Nikšiću i tako redom jeste da ćuti i čeka sud pravne države. Građanima Nikšića i Crne Gore sve je jasnija razlika: vi kradete, a mi vraćamo narodu ono što ste vi ukrali. Poručujemo vam: vratićete oteto i to do poslednjeg centa", zaključio je Mitrović u reagovanju na saopštenje OO DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније