Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

26. 07. 2017. 17:07   >>  16:38

"DA SAKRIJU KRIMINAL"

URA: DPS politizovao DRI

Izbor Radula Žurića za petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) je završni čin potpune politizacije najviše revizorske institucije u Crnoj Gori, istakao je član Predsjedništva Građanskog pokreta URA Rade Milošević.

“Malo je bilo premijeru Markoviću da vrsnog poznavaoca formule ”jedan zaposleni - četiri glasa” Zorana Jelića postavi u Senat DRI, pa je morao i gospodina Žurića, čija je jedin preporuka - kumstvo sa premijerom Markovićem. Kao i u svim drugim segmentima društva, DPS pokušava da ostvari apsolutnu kontrolu nad svakom institucijom, kako se niko ne bi usudio da kontroliše njihov kriminal”, ukazao je Milošević.

On ističe da je u pitanju skandal ogromnih razmjera, jer je “dovoljno reči da je i sam DRI javno osporio stručnost Žurića”.

“Međutim, stručnost i objektivnost su, po kriterijumima DPS-a, uvijek miljama iza podobnosti i bespogovorne lojalnosti. Da je stručnost bila osnovni kriterijum, Zoran Jelić ne bi bio član Senata, već predmet njegovih analiza i istraživanja. Ko ozbiljan uopšte može povjerovati u to da Zoran Jelić, objektivno i zakonito, može kontrolisati rad bilo koje institucije u državi”, upitao je Milošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније