Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

08. 06. 2017. 13:24 >> 15:29
26

KNEŽEVIĆ PITA PREMIJERA

Markoviću, na koliko smo osuđeni?

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević upitao je premijera Duška Markovića na koliko su osuđeni on i njegov stranački kolega, Andrija Mandić, te ostali osumnjičeni u aferi "državni udar".

Podsjećamo, Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo optužnicu koje je Specijalno tužilaštvo podnijelo protiv 14 osoba zbog planiranje terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora prošle godine.

Knežević je, na vanrednoj pres konferenciji nakon potvrđivanja optužnice, podsjetio na razgovor premijera Markovića s ruskim prankerima kada je, kako tvrdi funkcioner DF-a, predsjednik Vlade "ustvrdio da je optužnica prihvaćena".

"Ova dva dana ste svjedoci neviđenog foliranja u Višem sudu, kad je jedna novina objavila da je potvrđena optužnica. Onda smo dobili saopštenje da sud još vijeća, iako je Marković s Đukanovićem donio odluku da se optužnica potvrdi. Pitamo Markovića na koliko smo osuđeni, jer je ovo montirani politički proces", rekao je Marković.

On je rekao da sada čitava međunarodna javnost ima priliku da vidi "kako je nezavisno crnogorsko pravosuđe, kad premijer 24. maja potvrđuje optužnicu, a Viši sud sa sramotnim obavještenjem obavještava javnost, jer ispada da su dugo vijećali".

Poručio je i da sgurno neće dozvoliti da budu žrtve i progonjeni.

Funkcioner DF-a, Emilo Labudović, rekao je da se funkcioneri tog političkog saveza smjenjuju s jednog suđenja na drugo.

"Ne sudi se samo našim čelnicima. Pokušava se doći do naših aktivista i članova, kako bi se izvršio pritisak. Marković nastavlja nemoguću misiju Đukanovića da zaustavi DF da demokratizuje Crnu Goru", rekao je Labudović.

DF, kako je kazao, "upozorava Markovića i Đukanovića, te njihove izvršitelje da vrijeme pravde dolazi".

"A kad pravda stigne, njima će biti poprilično tijesno. Evidentnije od potvrđivanja optužnice je da se DF neće i ne može zaustaviti", rekao je Labudović.

Nebojša Medojević (DF) kazao je da Crna Gora ulazi u masovnu zonu korupcije i kriminala, uz podsjećanje da se planira povećanje PDV-a, akciza...

Medojević je rekao i da se Crna Gora nalazi pred bankrotom.

"DF smeta, jer neko hoće da ukrade našu ideologiju, kao što je to bilo s LSCG. DF tvrdo stoji na svojim programskim principima", rekao je Medojević.

Današnjem presu nije prisustvovao Andrija Mandić, jer se nalazi u Srbiji, na ranije zakazanoj sjednici Odbora za dijasporu.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније