Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

30. 04. 2017. 13:45 >> 13:19
8

ČESTITKA KNEŽEVIĆA

Radnička klasa da opet kreira budućnost CG

Radnička klasa zaslužuje da opet zauzme odlučujuće mjesto u kreiranju budućnosti ove zemlje, kazao je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević u čestitki povodom Međunarodnog praznika rada.

 

“U ime Demokratske narodne partije, njenih članova i simpatizera, kao i u svoje ime, svim radnim ljudima Crne Gore, posebno obespravljenim radnicima i njihovim porodicama, svima koji su izgubili svoja zagarantovana prava na rad zbog nepočinstava aktuelnog režima, čestitam Međunarodni praznik rada”, navodi se u čestitki Kneževića-

On je kazao da ima nadu da će ova “nehumana vlast, koja nastoji da sistematski uništi radničke slojeve”, sići s političke scene, i da će doći do korjenitih promjena i poboljšanja života i rada svih trudbenika u Crnoj Gori.

“S obzirom na to da promjene kucaju na vrata i u državama u okruženju, i da padaju režimi istih kriminogenih matrica, realno je očekivati da i radnička klasa u našoj zemlji spozna da je vrijeme za promjene, da na demokratski način, na prijevremenim parlamentarnim izborima, ovu fosiliziranu vlast pošalje u političku prošlost, za dobro svih poštenih radnih ljudi Crne Gore”, poručuje Knežević.  

“Režim na čelu s Đukanovićem se svih ovih godina, uz mafiokratsku logistiku, upravo i održava na nevolji i sirotinji razorene radničke klase, koju još uvijek kontroliše prljavim repertoarom ucjena. Ali će i tom nasilju doći kraj na izborima, toliko potrebnim za prestrojavanje političkih činilaca i konačni iskorak Crne Gore ka stvarnoj demokratiji. Pritom, uz ispravljanje brojnih društvenih nepravdi, nanesenih obespravljenoj radničkoj klasi”, kazao je on u čestitki.

Knežević tvrdi da u Crnoj Gori neumitno dolazi vrijeme kad vlast, poput ove, neće, kako je kazao, bezdušno ismijavati principe socijalne pravde, solidarnosti i perspektiva radnog naroda Crne Gore.

“I kad kriterijumi napredovanja neće biti bespogovorna poslušnost režimu, nepotizam, mito i korupcija. Crna Gora, kao zemlja radničke klase, pretvorena je danas u zemlju tajkuna, mafijaša i svih državnih organa u funkciji servisa vlasti, uz provjereni sistem manipulacija radnim ljudima i građanima”, kaže on.

 Radnička klasa, prema riječima Kneževića,  zaslužuje da opet zauzme odlučujuće mjesto u kreiranju budućnosti ove zemlje.

“Da, nakon svih godina sračunatog poništavanja od strane Đukanovića i družine, prepozna svoju snagu i perspektive u još uvijek zarobljenoj režimskoj Crnoj Gori.”

On je poručio svim radnim ljudima Herceg Novog, kojima je do budućnosti svog grada i porodica, da iskoriste svoju šansu, i na predstojećim lokalnim izborima oslobode svoj grad od DPS-a.

“Time će dati i vlastiti primjer cjelokupnoj radničkoj klasi Crne Gore, koja se očigledno budi preko Budve, Kotora i dalje, da nastavi istim putem za dobrobit obespravljenih radnika i sirotinje, koja Prvi maj i dalje doživljava kao simbol povratka vladavini prava. I simbol dostojanstva radnika i trudbenika u svijetu, posebno onih koji žive u projektovanoj nemaštini od strane režima u Crnoj Gori, ali režima koji silazi sa vlasti, što je i jasno svim građanima”, zaključio je Knežević u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније