Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 04. 2017. 19:35 >> 19:09
1

DEMOS OBEĆAVA

Biće HN Evropska prijestonica kulture

Lokalna vlast DPS-a u Herceg Novom, pored nebrige i zanemarivanja potreba svojih građana, prepoznata je i po tome što se nije obazirala na volju zadužbinara iskazanu u testamentu, tvrde iz Demosa.

"Vrijedne kuće i posjedi, kao što su palata Duković i OŠ "Milan Vuković" u Srbini, umjesto da služe svojoj i jedinoj svrsi, odnosno, onome čemu su izvorno namijenjene, one danas predstavljaju svjedočanstvo lošem odnosu prema Novom i Novljanima, tj. ruinirane čekaju bolje vrijeme i odgovorniju vlast", saopštili su novskog odbora Demosa.

Ocjenjuju da je ovakvo ponašanje lokalne DPS vlasti "samo refleksija maćehinskog odnosa prema građanima Herceg Novog". 

"Novom je potreban oporavak, potrebna mu je odgovorna vlast koja će raditi u interesu građana, a ne malih interestnih struktura i pojedinaca. DEMOS će, kao budući dio vlasti, pokrenuti inicijative za unapređenje, rekonstrukciju i sanaciju bogatstva i kulturnog nasleđa koje nam je ostavljeno", navodi se iz te stranke.

Podsjećaju da Herceg Novi ima dugu kultrnu tradiciju. 

"U Herceg Novom je boravio i jedini naš nobelovac, a on je ostavio zadužbinu. Ni prema kući Iva Andrića vlast nema odnos kakav bi morala da ima, jer to je mjesto na koje bi rado došli ne samo regionalni već i stvaraoci iz cijelog svijeta. Zato će jedan od prioriteta DEMOS-a biti sistematski rad na razvoju kulture i stvaranju preduslova da Herceg Novi bude proglašen za Evropsku prestonicu kulture, što mu svakako i pripada. To će doprinijeti ne samo razvoju kulture nego i sveopštem razvoju i afirmaciji Herceg Novog i Boke", zaključuje se u saopštenju Demosa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније