Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

29. 03. 2017. 15:50 >> 17:03
15

U SKUPŠTINI CG

O ratifikaciji čim se ispune preduslovi

Ratifikacija Protokola u američkom Senatu veliki je trenutak za Crnu Goru i priznanje svima koji su doprinijeli tome, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je podsjetio da je preostalo da američki predsjednik Donald Tramp potpiše taj akt, i da se završi procedura u španskom parlamentu.

„Kad se završi sva ta procedura, odmah ćemo organizovati sjednicu na kojoj će se i crnogorski parlament izjasniti o tom pitanju. Ja to očekujem vrlo brzo, odmah po ispunjenju ovih osnovnih preduslova“, kazao je Brajović novinarima.

On je rekao da je gotovo siguran da će majsko zasjedanje NATO-a biti sa Crnom Gorom kao zvaničnom članicom.

Na pitanje da li će odluka crnogorskog parlamenta biti legitimna, s obzirom na to da veliki dio poslanika bojkotuje njegov rad, Brajović je rekao da će ona svakako biti legitimna.

„Zato što je za očekivati da oni koji su se svo vrijeme zalagali za priču o NATO-u budu toga dana u parlamentu i glasaju. Dobro bi bilo da i oni koji misle suprotno dođu i saopšte svoj stav. U svakom slučaju, odluka će biti legitimna jer ćemo imati više od apsolutne većine potrebne za njeno usvajanje“, precizirao je Brajović.

On je rekao da su i prošli izbori, na neki način, bili izjašnjavanje o NATO-u, „i zna se ko je uspio da konstituiše vlast nakon izbora“.

„Kao što vidite, parlament sasvim normalno funkcioniše, uz moje žaljenje što nema predstavnika opozicije da učestvuju u radu. Oni bi doprinijeli kvalitetu tog rada drugačijim stavovima i suprostavljenim argumentima. Ali, svako snosi posljedice za svoje ponašanje“, naveo je Brajović.

Prema njegovim riječima, opozicija treba prije svega svojim biračima to da objasni.

„Ono što radite tokom mandata, vrednuje se na prvim sljedećim izborima. Ako su oni spremni da ovako čekaju 2020. godinu, mislim da griješe“, dodao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније