Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 06. 2013. 19:02 >> 19:02
1

SA KRIVOKAPIĆEM

Lange: Gradite povjerenje

Šefa Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u generalnom direktoratu Evropske komisije Dirka Langea očekuje da će svi politički subjekti u Crnoj Gori u narednom periodu doprinositi daljoj izgradnji međusobnog povjerenja. Lange je danas u Podgorici razgovarao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, a kako saznajemo večeras će razgovarati i sa opozicijom.

Krivokapić i Lange su ocijenili i da je ekonomski razvoj države nužno vezan za jačanje vladavine prava.

U saopštenju iz Skupštine se kaže da je Krivokapić informisao Langea o zaključcima Skupštine u vezi sa formiranjem Radne grupe za vraćanje povjerenja u izborni proces, otvaranju parlamentarne istrage u vezi sa aferom "Snimak" i radu na usvajanju ustavnih amandmana.

Krivokapić je istakao da je posebno važno što su ove odluke usvojene konsenzusom, što dodatno doprinosi ozbiljnosti pristupa Parlamenta u rješavanju izazova koje Crna Gora mora prevazići u cilju približavanja članstvu u EU.

“Lange je iskazao zadovoljstvo ovim konkretnim političkim pomacima Parlamenta i iznio očekivanje da će svi politički subjekti u narednom periodu doprinositi daljoj izgradnji međusobnog povjerenja”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Kako saznaje Portal RTCG, Lange će se večeras sastati se predstavnicima opozicije. 

Predstavnici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore razgovaraće večeras u Podgorici Langeom i šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorom Mitjom Drobničem.

Kako nezvanično saznajemo, sastanak će biti održan u restoran Knjaz na Marezi oko 20 časova.

Podsjećamo Lange je krajem aprila, o aferi “Snimak” razgovarao sa predstavnicima opozicije.

Lange je krajem aprila poručio predstavnicima opozicije da ne očekuju podršku Brisela za bojkot Parlamenta, ali im nije direktno sugerisao da se vrate u poslaničke klupe.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније