Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 09. 2016. 23:06 >> 22:58
1

AMERIČKI SENATOR

Džonson: Ratifikacija najkasnije za 2 mjeseca

Premijer Milo Đukanović, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastao se sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, predsjedavajućim Vanjsko-političkim komitetom Senata SAD, koji poručuje da je proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u tehnička stvar i da će, ako ne u narednim sedmicama, proces u SAD biti završen najkasnije za dva mjeseca.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio američkom Senatu i senatoru Džonsonu lično na pokrenutoj proceduri za ratifikaciju Protokola o pristupanju NATO, kao i Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj pomoći i podršci Crnoj Gori i regionu na putu euroatlantskih integracija.

On je istakao da je Crna Gora bila i ostala na Zapadnom Balkanu pouzdan promoter euroatlantskih integracija koje su jedina perspektiva trajnoj stabilnosti Regiona.

"Utoliko je podrška Vašingtona značajnija za našu zemlju, koja je pozitivan primjer i za naše susjede“, rekao je predsjednik Vlade.

"On je podsjetio visokog sagovornika na dugogodišnje partnerstvo i povjerenje koje je izgrađeno kroz naše odnose, odajući priznanje SAD za povratak stabilnosti u region i time stvaranje preduslova za početak integracionih procesa na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Senator Džonson je rekao da mu je bila čast što je predsjedavao Vanjsko-političkim komitetom Senata SAD na čijem dnevnom redu je prošle nedjelje bila rasprava o ratifikaciji Pristupnog protokola.

Rekao je da će, uprkos činjenici da je njegova zemlja zauzeta izbornim procesima, sve učiniti da procedura ratifikacije bude završena što prije. 

Džonson je, u izjavi za Televiziju Crne Gore, kazao da će uraditi sve što može da ubrza proces.

"Ali moguće je da ratifikacija bude i u narednim sedmicama. Ne vidim prepreke za sam proces. Ono što je sigurno, jeste da će proces biti zaršen najkasnije za dva mjeseca", kazao je Džonson za TVCG.

U razgovoru sa Đukanovićem, Džonson je, odajući priznanje Crnoj Gori za postignute rezultate, istakao da će Vašington, bez obzira na ishod predsjedničkih izbora, ostati posvećen strateškom cilju – Evropa cjelovita, slobodna i u miru, a da je članstvo Crne Gore u NATO doprinos u tom pravcu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније