Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

22. 06. 2016. 08:28 >> 14:46
6

UGLAVNOM NA SJEVERU

"Trojka" nudi frontovcima funkcije po dubini

Oko 20 lokalnih funkcionera Demokratskog fronta (DF) iz gradova sa sjevera Crne Gore dobilo je ponudu da u ime "trojke" SDP, Demos i URA obavljaju funkcije u Upravnim odborima Javnih preduzeća, koji po Sporazumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista iz DF-a je saopštilo da su ponude dobili lokalni funkcioneri iz Pljevalja, Berana, Bijelog Polja i drugih gradova koji bi u ime trojke u lokalnim javnim preduzećima vršili kontrolu upotrebe državnih resursa.

Izvori Pobjede iz DF-a su saopštili da su takve ponude registrovane i u drugim gradovima, ali da nijesu bile tako konkretne kao u gradovima na sjeveru Crne Gore.

"Posljednji primjer je slučaj D.K. koja je bila pristalica DF-a i koja je redovno dolazila na sve proteste DF-a. U međuvremenu je, u ime opozicione trojke, postavljena u Zavod za zapošljavanje u Bijelom Polju", rekao je izvor Pobjede iz DF-a.

Stručnost kadrova iz trojke osporili su nedavno u odvojenim izjavama poslanici Fronta, Milan Knežević i Slaven Radunović, koji su na skupštinskim zasjedanjima i u javnim nastupima otvoreno optužili trojku za koaliciju s DPS-om što je dovedeno u vezu s ponudama koje su dobili njihovi lokalni funkcioneri.

Član Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik DF-a Vladislav Bojović potvrdio je da je više lokalnih funkcionera i simpatizera Fronta dobilo ponudu o ulasku u vlast.

"I sada imamo kao učestalu pojavu da se od strane predstavnika bivše opozicione trojke, predvođene Miodragom Lekićem, Žarkom Rakčevićem i Rankom Krivokapićem, ovih dana kontaktiraju građani, pri čemu im se nudi ulazak u vlast i pozicija funkcionera u vlasti. Zauzvrat se od njih traži da se uključe u stranačke aktivnosti Demosa, URA-e, SDP-a. Lično sam, kao poslanik, dobio više poziva od strane više građana, koji su mi saopštili da su im se, u posljednjih nekoliko dana, predstavnici bivše opozicione trojke obraćali s navedenom ponudom", rekao je Bojović.

Prema njegovim riječima, riječ je o još jednom u nizu primjera koji govore o potpunoj nemoći, zapanjujućoj neodgovornosti, nedostatku kapaciteta i potpunom izostanku ozbiljne pripremljenosti tri bivša opoziciona subjekta, kojima je očigledno bilo važno samo da što prije uđu u vladu i kabinet Mila Đukanovića, u nadi da će tamo i ostati.

"Ovdje se radi i o zloupotrebi teške ekonomske situacije velikog broja građana, kojima se daje ovakva jedna ponuda, a koja ima sve elemente političke korupcije, partijskog zapošljavanja i kupovine glasova kroz zloupotrebu državnih resursa. O evidentnoj nemoći govori i činjenica da su lideri bivše opozicione trojke za nove funkcionere vlasti postavili lica koja su odbornici svjesno ih gurajući u sukob interesa. S tim u vezi, postavlja se pitanje zašto Agencija za sprečavanje korupcije ova lica štiti i zašto od njih ne zatraži da pod hitno podnesu ostavke na mjesta odbornika", rekao je Bojović.

On je dodao da su probijeni svi rokovi za postavljenja u dubini imajući u vidu da je od formiranja Vlade prošlo više od mjesec dana.

"Nakon što je prošlo više od mjesec dana od Izbora Vlade možemo da konstatujemo da je uveliko probijen rok, propisan leks specijalisom, za postavljenje novih lica u državnim organima, preduzećima i organima lokalne uprave u takozvanoj vladi izbornog povjerenja, a da ni polovina od najavljenog broja nije postavljena i angažovana", rekao je Bojović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније