Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

13. 05. 2016. 13:37 >> 16:34
95

INCIDENT U SKUPŠTINI

Vrijeđali, pa fizički krenuli na premijera

Sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove Vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdno skandirali premijeru Milu Đukanoviću. Poslanici DF-a nastavili su da vrijeđaju premijera Mila Đukanovića i nakon što je sjednica parlamenta prekinuta.

Pogledajte kako su poslanici Fronta, Branko Radulović i Janko Vučinić pokušali da se i fizički obračunaju s premijerom.

Đukanović je počeo da obrazlaže predlog izmjena u sastavu Vlade, nakon čega je kompletan klub poslanika Demokratskog fronta ustao i počeo da skandira "Milo, lopove".

Poslanike DF-a nije uspio da smiri predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić, ni nakon više upozorenja.

Đukanović je nakon uvreda poručio "bravo kreteni".

Kad su se kamere ugasile, poslanici DF-a su pokušali fizički da se obračunaju s premijerom. 

Nakon što je sjednica parlamenta prekinuta, počela je sjednica Kolegijuma predsjednika Skupština.

Premijer je predložio  danas parlamentu da za potpredsjednika Vlade izaberu dosadašnjeg ministra poljoprivrede, Petra Ivanovića, objavljeno je sajtu Skupštine. Osim tog predloga poslanici je trebalo da raspravljaju i o izboru pet novih članova izvršne vlasti iz redova opozicije.

Đukanović je sinoć prihvatio predlog SDP-a, DEMOS-a i Ure da kandidat za ministra poljoprivrede bude Milenko Popović a za vice premijera Miodrag Vujović.

Podsjećamo, Đukanović je ranije odbio predlog te tri partije da Vujović bude ministar poljoprivrede, navodeći da predloženi kandidat stručnim profilom ne odgovara specifičnim obavezama tog resora u predstojećim mjesecima.

Kandidati za ministre unutrašnjih poslova, finansija i rada i socijalnog staranja, ostali su Goran Danilović, Raško Konjević i Boris Marić.

Skupštinska rasprava bi trebalo da počne u 12 sati, a na sajtu parlamenta je objavljeno da je danas planiran rad do 17 sati.

VIDEO: Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари95

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније