Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2013. 08:33 >> 16:31

PARLAMENT

Prvi korak ka posebnoj sjednici Skupštine

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović dostavio je šefu parlamenta Ranku Krivokapiću nacrte dokumenata koja bi trebalo da budu pretočena u predloge za posebnu sjednicu Skupštine, moguće na osnovu dogovora na kolegijumu predsjednika parlamenta, prenosi Mina saznanje Vijesti iz više izvora.

 

 

Time je, kako se navodi, napravljen prvi korak ka zakazivanju posebne sjednice Skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevima sa građanskog protesta.

Osim nacrta posebnog zakona kojim se traži poništavanje predsjedničkih i raspisivanje novih do 31. avgusta i predloga za formiranje Anketnog odbora i sprovođenje parlamentarne istrage o aferi Snimak, Krivokapiću je dostavljen i nacrt zaključaka radi ''vraćanja povjerenja u izborni proces''.

U tom nacrtu zaključaka se između ostalog predlaže formiranje posebne parlamentarne grupe koja bi se bavila izmjenama zakona o biračkim spiskovima i ličnoj karti.

Traži se i hitna reakcija tužilaštva povodom afere Snimak kao i izbor novog vrhovnog državnog tužioca sa više od dvotroćinskom podrškom u parlamentu.

Nacrtom lex specijalisa, partije koju su podržale Miodraga Lekića, traže da se predsjednički izbori proglase nevažećim i nedemokratskim.

Taj zakon bi trebalo da dobije konačnu formu nakon što ga Lekić usaglasi sa liderom Socijalističke narodne partije Srđanom Milićem, Pozitivne Darkom Pajovićem i profesorom Milanom Popovićem, ispred Građanskog kluba DF.

»Prilikom izbornog procesa prekršeni su brojni zakoni, suspendovana osnoivna ljudska prava, zajamčena Ustavom i zakonima Crne Gore, kao i konvencijama i pravilima međunarodnog prava«, navodi se u nacrtu obrazloženja lex specialisa.

Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније