Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

27. 02. 2016. 19:10 >> 21:01
41

ZAHTJEVI DF-A

Prelazna vlada bez lidera partija

Predstavnici Demokratskog fronta pozvali su večeras ostatak opozicije da se pridruži protestima. Oni su saopštili i da u prelaznoj vladi ne bi trebalo da budu predsjednici partija.

 

DF je večeras održao protest ispred Skupštine Crne Gore. Demonstranti su nosili crnogorske, srpske ali i  nekoliko zastava sa obilježjima Srpske radikalne stranke i njenog lidera Vojislava Šešelja. Organizatori su saopštili da je večerašnji skup jubilarni 30-ti koji organizuje Front.

Večerašnjem protestu prema ocjeni novinara prisustvovalo je nekoliko stotina građana.

Lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić kazao je kako je vlast vjerovala da može da ugasi proteste.

"Naši zahtjevi su - obaranje postojeće i formiranje prelazne vlade u kojoj se ne bi nalazio predsjednik bilo koje stranke", rekao je Mandić.

On je saopštio da se prije nekoliko sati vratio iz Moskve, koja je, kako je ocijenio, "naša najvažnija međunarodna adresa".

"Jedino je ova Vlada gradila neprijateljske odnose s Rusijom, mi to ne želimo. Zadovoljan sam kako je predsjednik Dume, Sergej Nariškin, primio naše poruke, a takođe i kako je Nebojša Medojević predstavio naše ciljeve političarima iz zapadnih zemalja", dodao je Mandić.

Član Predsjedništva DF-a, Branko Radulović čestitao je okupljenima pet mjeseci od početka protesta.

"Pokazali smo da Vlada može pasti jedino protestima i da se drugačije ne može doći do slobodnih izbora. Platforma koju DF nudi osnova je demokratije", tvrdi on.

Radulović je imao i poruku za ostatak opozicije.

"U pamet se vajni opozicionari ako još jednom sjednete za sto sa premijerom Milom Đukanovićem, i ne bojkotujete parlament i ne izađete na ulice onda ste gori od Mila", kazao je on.

Radulović je dodao da mu je omiljeni pjevač Robi Vilijams, koji bi, kako tvrdi, poručio da su protesti jedini put.

Opozicija da dođe na proteste

Funkcioner Fronta, Milan Knežević, rekao je da je parlamentarni dijalog vođen pod sloganom - "dođite da se ne dogovorimo".

On je pozvao ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država da dođe na proteste i da im saopšti gdje griješe.

"Ambasadorka treba da objasni zbog čega ostatak opozicije ne bi trebalo da je ovdje", naveo je Knežević poručujući da će DF nastaviti da organizuje proteste.

 

Knežević pozvao je kolege iz opozicije da dođu na proteste.

"Poštovane kolege, mjesto vam je s nama. Nemojte da gledate jesu li ovdje Milan, Nebojša, Andrija ili Branko, već gledajte ljude koji su ispred nas", rekao je Knežević.

On je pozvao i predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da napusti tu instituciju.

"Ne moraš izaći kao čovjek, iznijećemo te u fotelji, zavrtjećemo te na fotelji, pa će ti doći do glave da treba da budeš s nama", poručio je Knežević.

Nezavisni poslanik Novica Stanić kazao je kako bi trebalo smisliti magični sto oko kojeg bi se okupili svi lideri opozicije.

"Šta nam vlast nudi? Ministarstvo finansija sa praznom kasom, Ministarstvo rada i socijalnog staranja koje ne može da isplati naknade majkama, Ministarstvo unutrašnjih poslova u kojem se Raško Konjević nije pitao ni 30 odsto", kazao je Stanić.

Funkcioner DF-a, Janko Vučinić ocijenio je da je Vlada trebalo da “padne” u januaru zbog protesta, ali da se to nije desilo, kako je rekao, zbog političke trgovine.

“Pozitivna je održala DPS na vlasti, a ostala opozicija umjesto da se pridruži narodu potrčala je da pregovara”, rekao je Vučinić.

 

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније