Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 12. 2015. 08:16 >> 21:21
9

NA LOKALNOM NIVOU

DPS formalizuje koaliciju sa SD

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića i Socijaldemokrate Ivana Brajovića do kraja godine će formalizovati koalicije na lokalnom nivou, saznaju Dnevne novine u vrhu tih partija.

Kako navodi taj medij, u pripremi je prvi koalicioni sporazum između DPS-a i SD-a i to u Podgorici, gdje je SDP još od osnivanja Socijaldemokrata vanparlamentarna partija, jer je većina članova te partije prišla Ivanu Brajoviću.

U suštini SDP Ranka Krivokapića izgubila je vlast u pet crnogorskih opština. Odbornici te partije u Podgorici, Pljevljima, Žabljaku, Rožajama i Nikšiću, od kojih zavisi skupštinska većina, napustili su SDP i prešli u Socijaldemokrate Crne Gore Ivana Brajovića. U Bijelom Polju SDP je u vlasti, ali se ne zna još koliko.

U tom gradu, naime, SDP je u vlasti zahvaljujući koalicionom dogovoru u Podgorici. SDP je uslovila formiranje vlasti u Glavnom gradu ulaskom u vlast u Bijelom Polju. Bez SD-a Ivana Brajovića, DPS ne može imati većinu ni u Baru. Isto se dešava Bošnjačkoj stranci koja je najjača u Rožajama. Socijaldemokrate učestvuju u vlasti i u Andrijevici.

Poslanik SD-a Damir Šehović smatra da vlast u tim opštinama funkcioniše bez problema."SD, umjesto nekadašnjeg SDP-a, participiraju u vlasti u Podgorici, koja je kao i prvog dana stabilna i funkcioniše za sada bez problema, budući da se naš izborni program u potpunosti realizuje, na zadovoljstvo naših sugrađana", kazao je Šehović Dnevnim novinama.N akon što se formalizuje koalicija u Podgorici, slijede i ostali gradovi.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније