Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 10. 2015. 14:06 >> 13:55
29

PARLAMENT HITNO DA ZASJEDA

Popović: Teška bezbjednosna situacija u PG

Liberalna partija zahtijeva od predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da odmah zakaže prvu sjednicu Drugog redovnog zasjedanja, koja će se održati u Prijestonici Cetinje, na kojoj bi se raspravljalo samo o, kako kažu iz LPCG, teškoj bezbjednosnoj situaciji u Glavnom gradu Podgorici, te eventualnim kršenjima pojedinih ustavnih, zakonskih odredbi i građanskih prava.

„Krajnje je vrijeme da Skupština Crne Gore zauzme stav povodom sopstvene blokade, vezane za izgradnju šatorskog naselja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, koji prolazi neposredno uz najviši crnogorski Dom, u  centru Glavnog grada Podgorice. Mora se razmišljati i o privremenom seljenju zasjedanja Skupštine Crne Gore na Cetinje, svjesni činjenice da nije završena sjednica petog vanrednog zasjedanja u 2015. godini, a i neispunjavanju uslova da počne drugo redovno zasjedanje, koje počinje prvog radnog dana u oktobru“, navodi u saopštenju predsjednik LPCG Andrija Popović.

On smatra da je, dozvolom upitne zakonitosti da se protestantima ustupi glavna saobraćajnica u centru Podgorice, izvršna vlast izgubila bitku protiv Demokratskog fronta i njegovih pristalica.

„LP, nakon svih dešavanja u proteklih osam dana, opravdano sumnja da postoji ako ne formalan, a ono bar prećutan dogovor između dijela izvršne vlasti i DF-a, o izazivanju krize koja će trajati do narednih parlamentarnih izbora, a koja bi i jednima i drugima donijela nesumnjive političke koristi“, tvrdi Popović, objašnjavajući da ne postoji drugo objašnjenje za dozvolu ustupanja glavne podgoričke saobraćajnice DF-u, koja se nalazi na desetak metara od Skupštine, a po Zakonu o javnom okupljanju ta udaljenost mora biti najmanje 50 metara.

„Nalašavamo, Liberalna partija u potpunosti podržava pravo mirnog okupljanja, shodno Zakonu, na mjestu koje ne ugrožava slobodu kretanja ostalih građana/ki Crne Gore u kontinuitetu, te još jednom apeluje na DF da hitno skloni šatore na drugu lokaciju i deblokira bulevar Svetog Petra Cetinjskog“, navodi se u saopštenju predsjednika te partije.

Takođe, LP zahtijeva od Uprave policije da, dok se ne deblokira jedna od najvažnijih crnogorskih saobraćajnica u centru Podgorice, prestane sa pisanjem prijava za lakše saobraćajne prekršaje, jer bi to, kako kažu, bilo izrugivanje sa pravdom, ravnopravnošću i totalna diskriminacija, da jedni mogu da postave šatore na glavnoj  saobraćajnici dok se drugi  kažnjavaju zbog nevezivanja pojasa i neupaljenog svjetla.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније