Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2015. 12:39   >>  12:28 3

POLITIČKA IZJAVA

Cdu o Budvi: Grad čine ljudi

Budva je u političkoj, finansijskoj, organizacionoj i moralnoj krizi. Dugogodišnja loša politika i pogrešno vođenje lokalne uprave dobilo je epilog u optužnicama za teška krivična djela, konstatuje se u političkoj izjavi Crnogorske demokratske unije (Cdu), usvojenoj na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora stranke, održanoj u Budvi.

Iz Cdu-a poručuju da u postojećoj situaciji, odgovorni politički subjekti – političke stranke, nevladine organizacije i pojedinci - imaju političku i moralnu obavezu da učine sve što je potrebno da bi se povratilo povjerenje građana u institucije lokalne uprave i u demokratski proces.

„Cdu je u više navrata – kroz saopštenja, izjave članova rukovodstva naše partije i Opštinskog odbora Cdu Budva, kao i kroz komunikaciju sa građanima, iznio principijelni stav da je potrebna izrada jednog sveobuhvatnog Sanacionog programa za oporavak Grada i Opštine. Taj program treba da stvori osnovu za sprječavanje  daljeg propadanja i urušavanja i da otvori mogućnost za obnovu naše Budve. Ističemo da će to biti dugotrajan proces, koji će zahtijevati koncentrisan napor i saradnju svih koji svojim znanjem i spremnošću za politički i stručni angažman žele da doprinesu vraćanju Budve i cijele opštine na mjesto koje joj u Crnoj Gori pripada – ne samo u oblasti turizma“, navodi se u političkoj izjavi.

U Cdu smatraju da je sada jasno da će se nova-stara vladajuća struktura, uprkos argumentovanih i opravdanih zahtjeva da se organizuju prijevremeni izbori, opredijeliti za odlaganje tog potrebnog čina sve do kraja mandata – do oktobra 2016. godine.

„Cdu shvata tu činjenicu kao potvrdu potrebe da se politička aktivnost usmjeri prije svega na pripremu – u organizacionom i kadrovskom smislu – za izborne aktivnosti. Cdu potvrđuje svoje opredjeljenje da, kao crnogorska i građanska partija centra liberalno-demokratske orijenatacije, predano radi, kako na izgrađivanju svojih kapaciteta, tako i na iskrenoj i djelotvornoj saradnji sa pojedincima, grupama i partijama koji dijele slične stavove i vrijednosti“.

Kada izbori dođu, kako navode iz Cdu, ta stranka će ponuditi svim građanima budvanske opštine i svim političkim partnerima Sanacioni program.

„Koji će, pored ostalog, biti utemeljen na našoj ideji i poruci svim građanima: Grad čine ljudi! Vratimo našoj Budvi i cijeloj opštini dostojanstvo, standard, poziciju i vrijednosti koje ona zaslužuje i koje zavređuju svi koji u njoj žive! Eto tako!“, navodi se u političkoj izjavi koju je Cdu usvojila na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније