Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Milan Marojević [ Radio Crne Gore ]

31. 01. 2024. 12:40 >> 12:40
2

NOVITETI U GINTAŠU

Najavljene više cijene zakupa pijačnih tezgi, prodavci ogorčeni

Novu godinu zakupci tezgi na podgoričkoj pijaci Gintaš počeli su sa novim problemima. Mnogi od njih strahuju da će više cijene zakupa biti pogubne za njihov posao i opstanak, kako su nam kazali, u hladnoj i neuslovnoj hali tržnog centra.

"Još uvijek nismo poskupili, trpimo. Uslovi su nula,  niko se ne okreće na nas. Molimo šta god, molimo da na vrata naprave ovo, bije nas promaja. Oni su zaduženi samo da naplate ove lokale", požalio se jedan od zakupaca. 

"Da su se ova poskupljenja desila tamo kad počinje sezona, nekako bi se čovjek izborio sa tim. Skok cijene u ovim mjesecima je jedna velika stvar. Mislim da će se i oni sami zamisliti. Mnogi korisnici će tezge napustiti", kazala je jedna od prodavačica na pijaci. 

Nadležni ističu da se cijene zakupa nisu sumnjale praktično od otvaranja, ali ne preciziraju koliko su tačno porasle.

Preduzeće, tržnice i pijace upravlja sa pet pijacnih objekata, pojašnjava za radio Crne Gore PR menadžerka Biljana Jovović.

"Tezga ima jednu cijenu: kvadrat tezge, kvadrat poslovno, kvadrat ribarnice, komora, znači od toga zavisi. Onda objekat do objekta, nije i ta velika pijaca i recimo forum ili kamionska ili tako dalje. Zašto mi ne izlazimo sa tim procentom? Nije sporno, mi ga naravno pojedinačno možemo sve to izvući, imamo, ali kažem to je prilično veliki broj cijena da bismo mi sad rekli koji je procenat povećanja", pojasnila je Jovović. 

Poskupljenje je, prema riječima Jovović, u skladu sa zakonom o komunalnim djelatnostima.

Troškovi održavanja i troškovi obezbeđivanja uslova za rad, tržnica i pijaca uslovili su i novi cjenovnik.

"Ugovori su zaključeni na šest mjeseci kako bi se uvedu vremenu napravila analiza stanja i zakonskih obaveza, koje se tiču načina davanja zakupa, prodajnih mjesta. Gotovo svi zakupci potpisali su ugovore za 2024. godinu. Broj odustajanja ili broj dolazaka novih zakupaca je u principu na nivou na koji smo inače navikli. Pijaca je živ organizam, uvijek neko odustane, uvijek neko dođe novi. Iako zakupci tvrde da cijene svojih proizvoda nisu povećavali, ipak je očigledno da su cijene voća, povrća i drugih proizvoda znatno povoljnije u marketima", zaključila je Jovović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније