Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Kristina Lečić [ Mreža TVCG ]

26. 01. 2024. 07:51 >> 07:51
1

PODGORICA

Vandali se ne zaustavljaju: Lome ljuljaške i kradu klupe

Gradsko igralište u podgoričkom naselju Blok 6 ponovo je ove zime bilo meta vandala. Zbog uništenog mobilijara, djeca iz obližnjih naselja ostala su bez mjesta za igru.

Ovo igralište je napravljeno 2008. godine, a od tada do dan danas bilo je uništavano više puta. 

Kako je kazala Milica Vukčević iz gradskog preduzeća Zelenilo, suočavali su se sa brojnim problemima, između ostalih i krađom klupa. 

"Više puta smo izlazili na teren i popravljali mobilijar, koji je znao da bude ispisan. Farbali smo u više navrata, ali izgleda bezuspješno", dodala je ona u emisiji "Mreža". 

Roditelj Filip Lješković u ovaj park dolazi često sa svojom suprugom i kćerkom. Kaže da je stanje u parku katastrofalno.

"Kad bi se malo više povelo računa, pa i neka se uvede obezbjeđenje. Ovdje je blizu Blok 5, kao i 9, djeca ovdje često dolaze", kazao je on.

Iz Zelenila posle najezde vandala imaće puna ruke posla. Najavljuju da će ugarditi novi mobilijar, a u planu su i druge aktivnosti. 

"Zasadićemo nove sadnice drveća. Tu su i prateći elementi kao što su nova rasvjeta i ograda. Nadam se da ćemo novom rekontrukcijom sanirati u potpunosti i da ćemo svesti stopu vandalizma na minimum", zaključila je Vukčević. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније