Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Б.Б.

07. 12. 2023. 11:44 >> 11:44

SAVJET ZA PREVENCIJU NARKOMANIJE

Pooštriti pravila kako bi se smanjio rizik od unošenja droge u JU Kakaricka gora

Savjet za prevenciju narkomanije i drugih bolesti zavisnosti Skupštine Glavnog grada Podgorice povodom aktuelnih dešavanja u Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, usvojio je, bez glasova protiv, da se postrože pravila i preduzmu sve mjere i radnje koje doprinose smanjivanju rizika da se u ustanovu unese droga na najmanju moguću mjeru.


Savjet za prevenciju narkomanije je pozvao sve strukture u društvu, kao i organe upravljanja u JU Kakaricka gora da budu posvećeni i u svakoj situaciji doprinose očuvanju povjerenja javnosti i kredibiliteta gradske ustanove specijalizovane za tretman zavisnosti.

Ocijenjeno je da je politizacija ovog problemskog i programskog područja nedopustiva i pozivali sve političke partije da aktuelna događanja ne koriste za sopstvene partijske agende ili druge interese.

"Savjet preporučuje organu upravljanja i organu rukobođenja da se bez odlaganja unaprijede medijske strategije, kao i kvalitet javnih nastupa i komunikacije. Ocjenjuje da korišćenje bilo kojih podataka o identitetu ranijih ili sadašnjih štićenika je nedopustivo, bez obzira da li se se neki od njih, ranije, i javno deklarisali, samoinicijativno, kao korisnici programa. Zaštita integriteta i ličnih podataka trebaju biti vodeći standard u radu rukovodstva ove specijalizovane gradske ustanove. Savjet je prepoznao riješenost svih u JU da omoguće saradnju i boravak svim zainteresovanim osobama kojima je potrebna podrška bez bilo kakvih ograničenja ili diskriminacije, u skladu sa procedurama", navode u zaključcima Savjeta.

Kako dodaju, uvažavajući značaj i ulogu civilnog društva, Savjet preporučuje organima upravljanja i rukovođenja JU da, kroz odgovarajuće formate, osnaže kvalitetni dijalog, komunikaciju, međusobno povjerenje i saradnju sa specijalizovanim NVO i o tome povratno informišu.

"U sklopu diskusije o aktuelnim dešavanjima, pomenuto je i pitanje korišćenja kapaciteta, pa je Savjet uputio preporuku nadležnima u Glavnom gradu da se razmotre načini da se postepeno učini pristupačnijom novčana participacija korisnika u programima", navodi se u saopštenju Savjeta koje je potpisala predsjednica Maja Miročević Rotolo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније