Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

11. 11. 2023. 16:33 >> 16:34

PODGORICA

Ugostiteljski objekti uglavnom poštuju odluku o radnom vremenu

Uprava za inspekcijske poslove Glavnog grada Podgorica je tokom trodnevne akcije kontrole poštovanja radnog vremena izvršila nadzor blizu 100 ugostiteljskih objekata. Konstatovano je da se u najvećem broju poštuje važeća Odluka o radnom vremenu.

Kako je saopšteno i Glavnog grada, Uprava za inspekcijske poslove sprovela je trodnevnu akciju kontrole poštovanja radnog vremena i izvršila nazdor u desetinama ugostiteljskih objekata na teritoriji Podgorice.

Akcija je, kako su kazali, realizovana u saradnji sa Upravom policije OB Podgorica i to tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

"U toku prve noći izvršeno je ukupno 14 kontrola. Subjekti nadzora su sankcionisani za prekršaj nepoštovanja radnog vremena, a izrečene su i mjere ukazivanja sa ciljem opomene. Naredne noći izvršene su 32 kontrole tokom kojih je kod jednog ugostiteljskog objekta evidentirana nepravilnost koja je sankcionisana prekršajnim nalogom", navodi se u saopštenju.

Izvršen je, kako se dodaje, i obilazak većine ugostiteljskih objekata na teritoriji grada i konstatovano je da se u najvećem broju poštuje važeća Odluka o radnom vremenu.

"Trećeg dana akcije izvršena je kontrola ukupno 33 ugostiteljska objekta u svim djelovima grada i tokom koje nisu evidentirane nepravilnosti, što je konstatovano zapisnicima i službenim zabilješkama službenika Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Ukupno, tokom trodnevne akcije, kako je saopšteno, kontrolisano je blizu 100 objekata.

"Može se konstatovati da je zahvaljujući multisektorskoj saradnji između Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove dala dobar rezultat u smislu poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata u Glavnom gradu", zaključuje se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније