Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Kristina Lečić, Mreža TVCG ]

10. 10. 2023. 07:59 >> 07:59

ŠARANOVIĆ

"Ekološka katastrofa, pojačaćemo video nadzor"

Podmetnuti požari na deponiji Livade na Ćemovskom polju su do sada neviđena ekološka katastrofa koja je zadesila Podgoricu, kazao je zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović.

"Očigledna je to bila skrivena i štetna namjera samih izvršilaca i njihovih nalogodavaca. Ugroženo je javno zdravlje svih naših stanovnika", dodao je Šaranović u izjavi za emisiju "Mreža" na TVCG. 

Šaranović je podsjetio da su osumnjičeni privedeni. 

"Obrazac ponašanja piromana jeste da oni svoje porive zadovoljavaju pretežno sami. A ako ovdje imamo situaciju da su u pitanju bila tri lica znači da se radi o dobro organizovanoj grupi. Postavlja se pitanje zašto se ovo nije događalo u prethodnom periodu, a baš u ovom trenutku je jako učestalo", naveo je on. 

Šaranović je naveo da su dobro koordinisane službe Glavnog grada pokazale spremnost da se suoče i sa ovim izazovom. 

"U limitima svojih mogućnosti uspjeli smo da saniramo problem. Razumjećete da to nije nimalo lak posao", poručio je Šaranović. 

Na deponiji na Ćemovskom polju odlaže se otpad i iz drugih opština: iz Danilovgrada, Cetinja i Tuzi. 

Šaranović je najavio da će uskoro osvijetliti prostor oko deponije, a pojačaće i video nadzor. 

"Zatečeno stanje da određeni standardi nisu na potrebnom nivou, a tiču se samog obezbjeđenja. U nekim razvijenim društvima ovo se nikad ne bi dogodilo. Bićemo prinuđeni da osvijetlimo prostor oko deponije, bez obzira koliko će da košta", zaključio je Šaranović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније