Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ A.B. ]

20. 09. 2023. 16:22 >> 16:31
1

SASTANAK SA AMBASADOROM

U rumunskom gradu podižu spomenik Njegošu

Skupština rumunskog grada Krajove donijela je odluku da se jedna od ulica u istorijskom dijelu grada nazove po glavnom gradu Crne Gore i da se u blizini podigne spomenik Petru II Petroviću Njegošu.

To je saopštio ambasador Rumunije Viorel Anderleanu na sastanku sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Borovinić Bojović.

Sa druge strane, Podgorice će veoma brzo dobiti ulicu koja će se zvati po gradu Krajovi, jednom od kulturnih središta Rumunije, a potom i spomenik najpoznatijem rumunskom pjesniku Mihaju Eminesku.

"Ovo je zaista sjajna inicijativa, i veoma važna za naša dva grada i dvije države, posebno s obzirom na našu želju da intenziviramo partnerstava sa gradovima iz država članica Evropske unije. Preduzećemo sve korake da se ova i druge slične incijative koje doprinose zbližavanju i unapređenju integracionih procesa efikasno i brzo realizuju", poručila je Borovinić Bojović.

Ambasador i Borovinić Bojović su ocijenili da postoji veliki potencijal za intenziviranje saradnje Crne Gore i Rumunije i na lokalnom i na državnom nivou u svim oblastima, a posebno su istakli značaj ekonomske saradnje.

U razgovoru je bilo riječi i o manifestaciji planiranoj za kraj ovog i početak sledećeg mjeseca pod nazivom „Dani Rumunije u Crnoj Gori” i Crnogorsko–rumunskom biznis forumu koji će biti održan u sklopu nje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније