Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

O.Z.

30. 10. 2021. 19:32 >> 19:35
1

DUH ANTIČKOG DOBA

Bal pod maskama organizovan na Duklji

Turistička organizacija Podgorice, u cilju promocije bogatog kulturnog nasljeđa glavnog grada, danas je na arheološkom nalazistu Duklja organizovala Tematski bal pod maskama što podrazumijeva da su sve maske i kostimi morali biti u duhu antičkog doba.

"Podsjećamo da je nedavno premijerno prikazan i promotivni film Antička Duklja. Projekat je rađen u saradnji sa baletskom školom Princeza Ksenija u cilju dodatne valorizacije i promocije arheološkog nalazišta Duklja koje je inače i najznačajniji antički lokalitet u Crnoj Gori, a u vrijeme rimske dominacije predstavljao je najveći urbani i trgovački centar i zato ne bez razloga Duklju nazivamo crnogorski Pompeii", saopšteno je iz TO Podgorice.

Takođe, Turistička organizacija Podgorice kreirala je i tri narativne pješačke kulturno-istorijske rute i jedna od njih pod nazivom Osvrt na prošlost stazama preko brda Gorice vodi nas upravo do ostataka antičkog grada Duklja.

"Ovo je manifestacija koju Turistička organizacija Podgorice po prvi put organizuje u okviru svog programa rada, te stoga izražavamo ogromno zadovoljstvo što su se naši sugrađani danas okupili u velikom broju da se zabave, osjete duh antičkog doba i nauče nešto novo o jednom od najznačajnijih kulturno-istorijskih lokaliteta grada Podgorice", navodi se u saopštenju.

U okviru kulturno umjetničkog programa prikazan je promotivni film Anticka Duklja autorke Vanje Pantovic, a nastupio je i kvartet Unique, Tinine zvjezdice, animator Žarko Žabac, a bilo je zabave, mizike i plesa kao što to i priliči ovakvim događajima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније