Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Objavio: F.R.

19. 10. 2018. 07:11 >> 06:49

PODGORICA

Taksi prevoznici najavili poskupljenje

Taksi prevoznici u Podgorici najavili su poskupljenje prevoza, nakon novog povećanja cijene goriva, javlja Radio Crne Gore.

Vesko Bjelić iz Strukovnog sindikata taksista za RCG je objasnio da će cijene podići samo ona udruženja koja prošli put nijesu poskupila usluge na 55 centi po kilometru.

"Ne radi se o nekom enormnom poskupljenju, zapravo će sada da se izjednače sva poskupljenja", istakao je on.

Bjelić je kazao da će od 25. oktobra od relevantnih državnih institucija biti formirana Radna grupa, koja treba da zavede red u taksi prevozu.

"Nerad, prije svega, inspekcijskih službi još uvijek se ništa nije desilo unazad dvije godine, iako mi uporno ukazujemo na anomalije i nedostatak tih kontrola. Na ulicama da budu osobe koje imaju validne papire i licencu da obavljaju taksi prevoz", naglasio je on.

U Podgorici je registrovano oko 1.000 taksi vozila, a procjene su da ima još oko 500 nelegalnih taksista. Iz Strukovnog sindikata su istakli da, osim goriva, i crno tržište diktira cijenu taksi usluga - legalnim taksistima se ne isplati da voze po aktuelnim cijenama zbog nelojalne konkurencije.

Sanjin Vešović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније